Menu luk

Fintech-lab nomineret til pris

Mindre end et år efter at Copenhagen FinTech Lab officielt slog dørene op, er det nomineret til prisen for ”Best Coworking Space” i Nordic Startup Awards. Det glæder innovationschef i Copenhagen FinTech Simon Schou, der især mener, at kontorets beboere er med til at gøre stedet unikt.

7. aug 2017
3 min

​Det er gået stærkt siden Copenhagen FinTech Lab officielt åbnede dørene den 10. november sidste år. Det har nu resulteret i en nominering til prisen for "Best Coworking Space" i den nationale del af Nordic Startup Awards.

I alt er fem danske initiativer nomineret i kategorien, der i første omgang skal kåre Danmarks bedste co-working space. Det glæder Copenhagen FinTechs innovationschef Simon Schou, at de er blandt de fem finalister. Når han selv skal sætte ord på, hvad der skaber et succesfuldt økosystem for iværksættere, peger han især på beboerne i kontorfællesskabet.

"Beboerne i et co-working space skal være et godt match. De skal være her, fordi de vil have noget ud af, men de skal også have tænkt sig at give noget til de andre. Det kan både være sociale synergier, netværk og deling af viden og erfaringer," siger Simon Schou.

Han fortæller, at de har måtte sige nej til en del ansøgere, som de ikke følte passede ind i fællesskabet hos Copenhagen FinTech Lab.

"Vi har for eksempel lavet det hele i glas her på kontoret, hvilket symboliserer den her åbenhed og indstilling, som vi mener, der hører til i et godt co-working space. Mange af dem, vi har sagt nej til, har været folk, der med det samme har spurgt, hvordan de kan sætte en sort væg op her, så andre ikke kan kigge på, hvad de laver. Så har de ikke været et match for det her co-working space. Selvfølgelig skal man kunne holde nogle ting for sig selv, men man skal være her, fordi man vil have noget fra fællesskabet, men også fordi, man vil give noget den anden vej," siger Simon Schou.

Copenhagen FinTech blev etableret på initiativ af blandt andre Finansforbundet, Københavns Kommune og FinansDanmark. Blandt partnerne i Copenhagen FinTech er Nets, SDC, Spar Nord, Sparekassen Sjælland-Fyn og Købstædernes Forsikring, mens Nordea og Danske Bank er blandt sponsorerne.

Vejen til den globale pris

Vinderen af den danske pris bliver nomineret til den nordiske, hvor nationale vindere fra Finland, Island, Norge og Sverige også vil være repræsenteret. Her udpeges en samlet skandinavisk vinder, der går videre til den globale runde, der går under navnet Global Startup Awards.

Udover Copenhagen FinTech Lab er der fire andre nominerede til den danske pris for bedste co-working space. Her i blandt er Rainmaking Loft, der vandt en globale pris sidste år, og som Copenhagen FinTech Lab har et tæt samarbejde med. De resterende er Culture Workspace, Founders House og StartupWorks.

Kåringen af den danske vinder finder sted den 5. september i Øksnehallen i København. Vinderen udpeges dels af en jury og dels gennem en afstemning, hvor alle kan afgive deres stemme. Afstemningen slutter den 22. august.

Der kan læses mere om de nominerede i de i alt 13 kategorier på Nordic Startup Awards' hjemmeside her, hvor du også kan afgive din stemme.

Seneste nyt