Menu luk

Hvornår er det flekstid og hvornår er det merarbejde?

Det kan man nemt blive i tvivl om. Vi må hellere skille tingene ad

21. feb. 2023
1 min

Paragraf 13 i overenskomsten om flekstid giver medarbejderen mulighed for selv at tilrettelægge sin daglige arbejdstid inden for visse rammer, f.eks. skal der tages hensyn til bankens drift. Det skal lige nævnes, at der de fleste steder er lavet en lokalaftale om flekstid og den skal naturligvis overholdes.

Det kan være, at du den ene dag gerne vil møde eller gå lidt tidligere eller senere, fordi det passer ind i dit privatliv denne dag. Det har du lov til, så længe det passer ind i afdelingens drift. Du må være i overskud eller underskud med op til 21 timer som ansat i Sydbank og det skal registreres i bankens tidsregistreringssystem. 

Hvis f.eks. en arbejdsopgave eller et kundemøde trækker ud, skal det som udgangspunkt registreres som merarbejde.

Det er altid en god idé at cleare med din leder om det forventes, at du arbejder over, hvis dit arbejde/dit kundemøde trækker ud. Det er lederen, der bestemmer dette.

Kort fortalt: Det er fleks, når det er med udgangspunkt i dit behov – og det er merarbejde, når det er med udgangspunkt i bankens behov.

For god ordens skyld skal nævnes, at hvis du er på jobløn, gælder disse regler om flekstid og merarbejde ikke. Du har andre rammer for hvor og hvornår du arbejder.

Nu vi er i gang med timebank…

Det er aftalt med banken, at hvis din timebank overstiger 460 timer, vil den del der overstiger, blive udbetalt med henholdsvis juni og december-lønnen. Du kan stadig indgå en aftale med banken om det modsatte, hvis du f.eks. sparer sammen til orlov uden løn.

Husk at du altid er velkommen til at tage fat i din tillidsrepræsentant, hvis du har spørgsmål.

 


Emner

Seneste nyt