Menu luk

Tillidsvalgte kom styrket hjem fra seminar

Seminar med fokus på trivsel og gode snakke med andre tillidsvalgte har klædt Thomas Larsen bedre på i sin nye rolle som arbejdsmiljørepræsentant - og for Louise Christensen var det det bedste seminar, hun har været på i sine otte år som tillidsrepræsentant

27. jun. 2022
5 min

Når man som nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant både skal finde ud af sin rolle i organisationen og læse op på en masse ny viden, så findes der ikke noget bedre end at komme på et to-dages fagligt seminar, hvor man kan suge erfaringer til sig fra andre tillidsvalgte, der har været med i mange år, lyder det fra erhvervsspecialist Thomas Larsen fra Sydbank Erhvervscenter Vejle. Han deltog sammen med cirka 75 andre tillidsvalgte på Finansforbundet Sydbank Kreds’ seminar d. 5.- 6.maj 2022 ”At være en stærk tillidsvalgt i en stærk bank”.

”Temaet var især trivsel og det var spændende at blive klogere på, hvad min rolle er, hvornår og hvordan man skal handle og hvor man kan søge støtte og sparring. Jeg fik også snakket med en masse andre tillidsvalgte, hvor jeg hørte, hvad der virker for dem. Det har også gjort mig tryg ved, at står jeg med nogle konkrete udfordringer, så er der helt sikkert nogle af dem, jeg ville kunne trække på”, fortæller han.

Mere opmærksom på kollegernes trivsel
Thomas Larsen har været erhvervsspecialist først i Nordea og nu i Sydbank de sidste fem år, og i januar i år sagde han ja til og blev valgt som arbejdsmiljørepræsentant for cirka 100 kolleger fordelt på forskellige afdelinger i Vejle, Billund, Hedensted og Grindsted.

”Jeg blev opfordret til at stille op og inden havde jeg brugt en måned til at overveje for og imod. Men selvom det tager tid, synes jeg det lød spændende og ville gerne give det et skud. Og selvfølgelig har det taget tid her i starten. Jeg har skulle finde ud af min rolle i organisationen, og jeg er typen, der prioriterer den personlige kontakt højt, så jeg har været rundt og hilse på i alle afdelinger”, siger han og fortæller, at blandt andet kvartalsmøderne, hvor også områdeledelse og kredsen deltager, har givet ham et supergodt overblik over, hvad der rør sig på gangene.

”Jeg har ikke fortrudt. Det er spændende, og der er ikke de store udfordringer lige i øjeblikket. Jeg er også så heldig at have en områdedirektør tæt på. Hun kender sin butik, lægger op til dialog og er åben i forhold til, at vi bare skal komme til hende, når der er noget”.

Seminaret meldte Thomas Larsen sig til for at få noget i værktøjskassen og lære folk at kende. Og han spildte ikke muligheden, satte sig ved siden af nogle nye for at snakke og lytte, hver gang de blandt andet skulle spise.

”Men jeg fik også et stort udbytte af de faglige oplæg, blandt andet det fra vores områdedirektør i Midtjylland Claus Brændstrup. Hans tilgang til ledelse, hvor der skabes luft og muligheder, hvor vi ellers af og til er fokuseret på mål og den smule vi ikke når, fremfor alt det vi når. Men også Rune Strøm om den gode arbejdsplads og at man skal huske at tale til og med folk, i stedet for at tale om folk. Der var mange guldkorn om trivsel, hvor jeg fremover vil være ekstra opmærksom, hvis en kollega går og hænger med hovedet, og personligt føler jeg mig stærkere nu i rollen som ny arbejdsmiljørepræsentant”.

Vigtigt at blive opdateret
En af de andre deltagere på seminaret var Louise Christensen, der er Privat- og boligrådgiver i Sydbank Direkte Rådgivning og som er tillidsrepræsentant på 8. år. En tillidspost hun tager meget seriøst. For eksempel nævner hun det som noget af det allerførste på sin LinkedIn profil.

”Det er fordi jeg er stolt af at være tillidsrepræsentant, men også fordi jeg synes, at det er en lidt undervurderet rolle. Vi passer på det gode vi har i organisationen og er talerør for kollegerne, så tingene bliver endnu bedre. En positiv tilgang, jeg godt kan lide. Samtidig med at jeg har en indbygget retfærdighedssans i forhold til, at kollegerne skal behandles på en fair måde i en situation, hvor det ikke er sjovt”, siger Louise Christensen og fortæller om, hvorfor hun har valgt at deltage på et seminar om noget hun sikkert har hørt om før:

”Det gør jeg, fordi videreudvikling er vigtigt. I vores verden og en finanssektor, hvor tingene forandrer sig meget hurtigt, er du nødt til hele tiden at holde dig skarp og opdateret – og desuden gav titlen at ”Vi er stærke sammen” rigtig god mening for mig”.

Tænker anderledes på trivsel nu
Desuden betyder det også meget for Louise Christensen, at hun på seminaret havde mulighed for at snakke med andre kolleger, høre om deres erfaringer og oplevelser. Det giver inspiration og er en netværkspleje, der ikke er så meget tid til i hverdagen.

”Men det faglige var vigtigt, og det var et indhold omkring trivsel, jeg i den grad kunne bruge. Faktisk det bedste seminar jeg har været på i min tid som tillidsrepræsentant, fordi det var så konkret i forhold til, hvad man kan gøre i hverdagen for at skabe mere trivsel. Det var vildt gode oplægsholdere, der blandt meget andet gav redskaber til hvilke signaler, vi skal lægge mærke til hos kollegerne, og hvad det kan handle om, hvis én giver udtryk for nogle frustrationer”, fortæller Louise Christensen og forsikrer, at det ikke er glemt selv om hverdagen har taget over:

”Det er rigtigt, at lige så snart man er hjemme igen, så bliver man ramt af virkeligheden, når man tænder sin computer og mails vælter frem. Men noget har sat sig fast og jeg er sikker på, at jeg fremover vil være mere bevidst om at opfange signaler, og at der måske er nogle ting, vi kan gøre lidt anderledes. Det er noget jeg reflekterer over både som medarbejder og tillidsrepræsentant”.

 

Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske ALLE MEDLEMMER af Finansforbundet Sydbank Kreds en rigtig dejlig sommer. Vi håber, I får koblet godt af, for vi er helt sikre på, at der er brug for det på alle pladser rundt i banken. Hjælp hinanden både med at komme godt på ferie og med at lande blødt og roligt, når hverdagen starter op igen.

GOD FERIE

Seneste nyt