Menu luk

Lun på posten længe

For Hanne Møller har det faglige arbejde nærmest åbnet en ny verden, og hun ser derfor meget frem til de opgaver, der venter som nyt medlem af bestyrelsen i Finansforbundet Kreds Vest.

25. sep. 2024
3 min

Rejsen ind i det faglige arbejde begyndte for Hanne Møller fra Kreditbanken i Sønderborg, da en af hendes tidligere kolleger blev udnævnt til chef i 2019 – og dermed ikke længere kunne fungere som tillidsrepræsentant.

”Han sagde til mig, at det lige var noget for mig at tage over efter ham og blive tillidsrepræsentant. Og det passede,” konstaterer Hanne Møller, der arbejder som kunderådgiver.

”Jeg vil næsten sige, der åbnede sig en helt ny verden for mig med hvervet. Det med at påvirke tingene og være med til at hjælpe mine kolleger – og at præge fremtiden en lille smule for dem, der kommer efter os. Det føles godt.”

Hun fortæller, at der er kommet rigtig mange nye i Kreditbanken, og hun tænker på den fremtid, de står overfor:

”Der sker så meget på den politiske scene. Der er mange stramninger og nye regler, som påvirker vores arbejde. Bare tag det med, at man skal løbende certificeres og på den måde faktisk sætter sit arbejde i spil. Der foregår meget, som jeg synes er spændende at få lov at give sit besyv med i forhold til.”

På omgangshøjde

Det krævende ingen opfordring at få 57-årigeHanne Møller til at stille op til posten i kredsbestyrelsen:

”Det har jeg selv valgt. Der blev en plads ledig som fællestillidsrepræsentant ved årsskiftet, da den forhenværende på den post også blev chef. Det skabte åbningen for mig videre til kredsbestyrelsen også, og den post har jeg faktisk været lidt lun på længe.”

Endnu har hun sit første bestyrelsesmøde til godt, men hun er godt i gang med forberedelserne og læser gamle referater og andet materiale for at være så godt klædt på som muligt.

”Der er meget at sætte sig ind i og også mange underforståede vendinger, som jeg skal blive klogere på. Men det skal nok komme,” lover Hanne Møller veloplagt.

Hun har været med på aftalekonference og også set den øvrige bestyrelse i andre sammenhænge, så hun føler sig efterhånden som en del af flokken og vel modtaget.

Opflasket med at møde ind

Foreløbig er Hanne Møller åben for at kaste sig over det meste i bestyrelsesregi.

”Der er rigtig mange spændende ting at tage fat på. Det med, at der skal være plads til at være forskellige udgaver af sig selv gennem sit arbejdsliv, er noget af det, jeg synes er vigtigt. Der er jo enormt forskel på, hvor man er i arbejdslivet, på de livsfaser, man gennemgår - og også på, hvad man individuelt trives med.”

Selv er hun fra den generation, der ikke er vant til megen fleksibilitet. Hun er opflasket med at møde kl. 8-16, og arbejder sjældent hjemme.

”Jeg øver mig i at arbejde hjemme ind imellem, men jeg er ikke så godt til det. Vi har mulighed for at arbejde hjemmefra, men aftaler det fra gang til gang. Vores øverste chef vil som udgangspunkt gerne have, at vi møder ind og skaber holdånd – men vi kan altså sagtens gøre det ind imellem.”

Arbejde med hest giver overskud

I øvrigt har Hanne Møller ikke meget at vinde i forhold til at spare transport, hvis hun bliver hjemme. Hun bor tæt på sin arbejdsplads, og familien er også tæt på -  hendes datter på 25 år bor skråt overfor afdelingen, mens den ældste, en søn på 28 år, bor midlertidigt hjemme hos sine forældre.

Ud over familie er det nye bestyrelsesmedlem optaget af heste. Hun har haft egen hest i mange år, men nu har hun glæde af at oplære en vens unge hest to-tre gange om ugen.

”Arbejdet med hesten er virkelig godt til at slukke helt for tankerne om alt andet, og samtidig bruger jeg min krop. Det lader mig godt op.”


Emner

Seneste nyt