Menu luk

Jeg vil gerne udvikle mig

Der er lige lovlig mange rejser til Danmark for Dagny Pars, der sidste år sagde ja til posten som tillidsvalgt i GrønlandsBANKEN. Men det tager hun med, for forretningskonsulenten vil gerne uddanne og udvikle sig.

23. okt. 2023
2 min

Da en kollega sidste år rejste retur til Danmark, spurgte hun Dagny Pars, om hun ville overtage posten som tillidsrepræsentant.
”Hun beskrev for mig, hvad det indebar, og jeg sagde ja. Mest, fordi jeg gerne vil udvikle mig og have uddannelsen som tillidsrepræsentant. Jeg vil også gerne hjælpe mine kolleger på alle mulige måder.”
Dagny Pars, der også er arbejdsmiljørepræsentant, har været glad for uddannelsen og stiller også op til tillidsrepræsentant ved valget i november.
”Det har været spændende at træde ind i. Jeg er også med i tretrinsraketten for tillidsvalgte i kredsen,” fortæller hun med henvisning til den politiske dannelsesrejse, som kredsens tillidsrepræsentanter i øjeblikket tilbydes.

Med på raketten

Rakettens midterste trin ligger i november og er et seminar i København, hvor deltagerne arbejder med at blive bedre til at argumentere, forhandle og kommunikere for at skærpe deres evne til at få indflydelse.
Det glæder hun sig til at blive bedre til, men hun har sin chefs ord for, at hun allerede har rykket sig.
”Min chef har aldrig haft en tillidsrepræsentant under sig før, men hun har været meget positiv og siger, at hun kan mærke, at jeg udvikler mig,” siger Dagny Pars, der er tillidsrepræsentant for lidt over 20 kolleger.
”Jeg har kun haft få sager og spørgsmål, det er jo godt. Men jeg har også kun været tillidsrepræsentant i lidt over et år.”

Dejligt med viden

Uddannelsen og andre rejser i forbindelse med posten som tillidsvalgt har også fyldt en del for Dagny Pars, der blev færdig med sin uddannelse som tillidsrepræsentant i juni i år.
”Det har været noget udfordrende for mig at komme i gang med. Der har været seks rejser til Danmark, hvor jeg må være væk fra min mand og vores to børn på nu seks og otte år en hel uge ad gangen. Selv om der kun er undervisning to-tre dage, betyder rejsetid og tidsforskel, at det bliver lidt voldsomt.”
Omvendt er turene til Danmark ensbetydende med udvikling og udbygning af netværk, som hun lægger vægt på:
”Jeg kender efterhånden mange, som jeg kan række ud til, hvis der er noget, jeg bliver i tvivl om.”
En rejse, hun glæder sig særligt til, er det sidste trin i raketten om politisk dannelse - en tur til Bruxelles.
”Det er virkelig dejligt at bygge på sin viden i forskellige retninger. Det betyder meget for mig,” siger Dagny Pars, der også er stærkt optaget af sin kasket som arbejdsmiljørepræsentant.
”Trivsel optager mig meget. Der skal være en gensidig ordentlighed mellem ansatte og ledere. Man skal have det godt, når man er på arbejde – også selv om man har travlt."


Emner

Seneste nyt