Menu luk

Hjemmearbejde og syge børn

Corona og hele perioden med hjemsendelse har været medvirkende til at gøre arbejdsliv og privatliv mere flydende. Det betyder dog ikke, at der er ændret i medarbejdernes rettigheder i forhold til fravær ved børns sygdom.

14. jun. 2022
2 min

Jeg har to små børn og er i tvivl om de nærmere regler for barn syg. Jeg synes, jeg efter to år med corona og øget hjemmearbejde oplever et stigende pres på at skulle arbejde hjemmefra, når man ringer og siger, man har barn syg. Det er ikke noget der bliver sagt direkte, det er snarere indirekte spørgsmål, der går på om man selv tager mails i løbet af dagen eller om man har behov for at kollegerne hjælper til. Det ligger også i luften at man tager sin bærbare med hjem hver dag - underforstået, så man kan arbejde, hvis man har barn syg.
Er det mig der er gal på den eller har reglerne ændret sig?

Der er nok ingen tvivl om at corona og hele perioden med hjemsendelse har været medvirkende til at gøre arbejdsliv og privatliv mere flydende. Det betyder dog ikke, at der er ændret i medarbejdernes rettigheder i forhold til fravær ved børns sygdom. Du er derfor ikke forpligtet til at arbejde hjemmefra under barn syg. Det er helt legalt at sætte autosvar på, når man har ringet ind om morgenen og meldt sygdom ind. Selvom det kan være svært, skal man stå på sin ret. Med små børn, der ikke kan passe sig selv, kan man ikke levere et fuldtidsarbejde oveni en barn syg dag.

Barn syg kommer desværre altid ubelejligt, men hensynet til barnet kommer først. Overenskomstens bestemmelser om barn syg gælder i samme omfang som tidligere; Op til 5 dages fri med løn til for enten at arrangere passende pleje eller selv passe barnet. Der er altså ingen regel om at man skal være på, når man har barn syg, ej heller at man skal arbejde det tabte ind om aftenen.

Da du sikkert ikke er den eneste, der oplever det øgede pres, vil jeg anbefale dig at du tager det op til drøftelse i afdelingen. Du kan med fordel inddrage den faglige repræsentant og ledelsen, så I kan få en god og konstruktiv snak om kulturen i jeres afdeling.


Emner

Seneste nyt