Menu luk

En ny stemme til de it-ansatte i kredsbestyrelsen

Fællestillidsrepræsentant Anette Kammann fra BEC vil bidrage til, at medarbejderne på it-centralerne er synlige i Finansforbundet.

14. jun. 2022
3 min

De it-ansatte har fået en ny stemme i bestyrelsen i Finansforbundet Kreds Øst.

Som nyvalgt vil Anette Kammann gøre sit for at fastholde opmærksomheden på sin faggruppe. Det skal ske i samarbejde med de andre bestyrelsesmedlemmer fra it-virksomheder i kredsen.

”Jeg vil gerne være med til at gøre det synligt, at vi som it-ansatte har nogle arbejdsvilkår og arbejdsmønstre, der adskiller sig fra de bankansattes. Vi har for eksempel rådighedsvagter og er oftere ramt af uforudsigelighed, der kan give tilkald, når man tror, man kan holde fri”, siger Anette.

Hendes fokus på faggruppen handler dels om at sikre gode forhold og aftaler for medarbejderne, men også om at styrke de gode argumenter, når der skal hverves nye medlemmer.

”Det må det gerne være tydeligt, at Finansforbundet kerer sig om de it-ansatte”, pointerer Anette.

Arbejdspladsen har topprioritet

Anette er gennem flere år blevet opfordret til at stille op til bestyrelsen i Finansforbundet Kreds Øst, men først i år takkede hun ja.

”Jeg kan gå ind i kredsarbejdet nu, fordi vi har en velfungerende TR-gruppe i BEC. Vi er seks tillidsrepræsentanter nu, og det spiller bare. De gør et fantastisk arbejde. Jeg er ikke leder, men ledelsen kigger alligevel på mig, når der er noget. Så gruppen skal fungere, og det gør den nu”, siger Anette.

Tillidsarbejdet på arbejdspladsen har den højeste prioritet for Anette. Der sker meget i BEC. På det seneste er det bl.a. teknologiske transformationer og jobløn, som har fyldt i den travle fællestillidsrepræsentants kalender.

Uanset, hvilke emner, der er på dagsordenen, så er Anettes udgangspunkt det samme:

Hun bruger sine ører flittigt og lytter for at kunne hjælpe og bidrage til trivslen på arbejdspladsen.

”Det er vigtigt at være nærværende, især i svære samtaler. Det sætter jeg tid af til. Som tillidsrepræsentant skal man være der 110 procent”, fremhæver hun.

Dialog og tillid tæller

Dialog og tillid er også afgørende for Anette:

”Vi har et godt samarbejde, fordi vi kan sige tingene direkte. Det gælder både i TR-gruppen og i forhold til ledelsen. Det er vigtigt at kunne tale frit og kunne være uenige, uden det går ud over den gensidige respekt”, siger hun.

De seks tillidsrepræsentanter sidder alle i samarbejdsudvalget i BEC. Her er der også lagt vægt på at opbygge et tillidsfuldt rum.

”Vi kan godt have nogle svære diskussioner, men det går meget lettere, når man har opbygget tillid til hinanden”, siger Anette.

Udover ambitionen om at være en it-stemme i kredsbestyrelsen, træder hun ydmygt ind i det nye samarbejde.

”Jeg buser ikke ud med en masse her og nu. Det er stadig nyt for mig. Jeg skal finde ud af, hvad der er mit mandat, og hvordan jeg skal bruge min stemme”, siger hun.

Anette Kammann

Bankuddannet.

Seniorkonsulent i BEC Financial Technologies siden 2000. Arbejder bl.a. med konverteringer af pengeinstitutter.

Tidligere ansat i Danske Bank.

Tillidsrepræsentant i BEC fra 2010.
Fællestillidsrepræsentant fra 2018.

Bor i Gevninge sammen med sin mand.

Fritidsinteresser: Vævning. Væver tørklæder, tæpper mm. Fordyber sig gerne i bøger fra udvalgte perioder - f.eks. spansk litteratur fra 1100-tallet.


Emner

Seneste nyt