Menu luk

Kvindernes løn skal løftes

Det er urimeligt, at sygeplejerskerne har et lønefterslæb på grund af en lov fra 1969. Desværre oplever vi også, at kvinder i vores sektor får markant mindre end mænd, der udfører samme arbejde.

30. jun. 2021
2 min

Der kom et massivt nej fra medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd (DSR) efter endt overenskomstafstemning om en ny overenskomst, hvor lønnen ikke er fulgt med udviklingen…

At tænke sig, at en lønreform og et lønhieraki for offentligt ansatte, der blev vedtaget i 1969, den dag i dag bestemmer sygeplejerskernes lønindplacering i forhold til andre faggrupper!

Sygeplejerskers uddannelse, opgaver og ansvar har udviklet sig enormt siden da – Men ene og alene på grund af vedtagelsen af lovforslaget dengang, har sygeplejerskerne et lønefterslæb, som de har kæmpet imod siden 1969.

Det har ikke alene været af stor betydning for lønudviklingen for sygeplejerskerne i nu hele 52 år – det har og er samtidig et alvorligt anslag mod kvinders stilling i samfundet og på arbejdsmarked generelt! For det, der skete, var reelt, at et flertal i Folketinget på denne måde cementerede uligheden mellem kønnene med en lønreform, der værdisatte kvinders arbejde lavere end mænd med samme uddannelseslængde.

Det ser vi jo desværre også i vores egen sektor – der er fortsat uforklarlige lønforskelle blandt kønnene, kvindelige ansatte i den finansielle sektor får i gennemsnit 7,7 % mindre i løn end sin mandlige kollegaer – Det er da ikke fair, hvis opgaverne er ens, så hvorfor…

• 18,2 %tjener mandlige medlemmer af Finansforbundet mere end de kvindelige medlemmer.
• 7,7 % af lønforskellen er ’uforklaret’.
• 26 % af lederne i den finansielle sektor er kvinder.

Mon ikke, at denne ulighed vil blive ved med at være der, hvis ikke vi får løftet ’kvindefagene’ og får sat en fed streg over en gammel forældet lønreform.

Vi må løfte blikket over solbrillekanten og indse at den kamp er alles kamp! Så støt op om sygeplejerskernes lønkamp – den kan komme os alle til gavn.

Dette bliver den sidste klumme inden sommerferien – Så derfor skal der også lyde et ønske om, at I alle får en dejlig sommerferie – Glem arbejdet – træk PC stikket og nyd ferien..

 

Seneste nyt