Nøgler til trivsel og succes – en rumfoldig arbejdsplads
Jeg kan glad og taknemlig se tilbage på en veloverstået generalforsamling i kredsen. Jeg valgte at lade den mundtlige beretning være fremadskuende ved bl.a. at fortælle, hvordan vi i kredsen vil udfolde vores strategi, så den understøtter det gode, holdbare arbejdsliv, hvor vi alle trives.
I vores sidste nyhedsbrev beskrev jeg nogle af vores tanker om digitalisering. Denne gang vil jeg tage afsæt i den del af beretningen, der beskriver nogle af vores tanker om mangfoldighed, inklusion og psykologisk tryghed. Det tror vi i kredsen på, er en af de vigtigste nøgler til at få bedre trivsel.
Læs hele den mundtlige beretning fra generalforsamlingen her
Betydningen af mangfoldighed
Mangfoldighed handler ikke bare om flere kvinder i ledelse. Det handler også om alder, etnicitet, kultur, uddannelsesbaggrund og kolleger med særlige behov, fx fleksjobbere. En diversificeret medarbejdersammensætning gør det ikke alene. Det skal følges op af inklusion.
Der skal være vilje til inklusion, og det kræver en bevidst indsats fra os alle i hele organisationen for at sikre, at alle bliver anerkendt og værdsat. Vi skal være nysgerrige på hinandens perspektiver, og vi skal alle rumme den kollega, der ikke er ligesom os, og forstå, at det er en gave, at vi er forskellige.
Vi skal være en rumfoldig arbejdsplads!
Som jeg ser det, medfører mangfoldighed og inklusion mere trivsel, værdiskabelse, innovation og højere fælles kompetencer til vores organisation. Det er derfor også afsæt til forbedringer på flere bundlinjer, herunder den sociale og økonomiske bundlinje.
Inklusion: Vi skal alle rummes og have lov til at bidrage
I Jyske Bank taler vi ikke så meget om inklusion. Det bør vi gøre, da det er grundlaget for at skabe et arbejdsmiljø, hvor mangfoldighed kan trives. På en inkluderende arbejdsplads føler medarbejderne sig som en integreret del af teamet. De føler sig respekteret og anerkendt for deres unikke bidrag. Inklusion kræver en aktiv indsats fra alle i organisationen. Det handler om at være opmærksom på hinandens perspektiver og at værdsætte de forskelligheder, der gør os til et stærkere fællesskab. Når vi arbejder for inklusion, skaber vi et miljø, hvor alle føler sig hjemme og kan yde deres bedste.
Mangfoldighed og inklusion går hånd i hånd. Mens mangfoldighed bringer en bred vifte af mennesker og perspektiver ind i organisationen, sikrer inklusion, at hver enkelt af os føler os værdsat og hørt. Det er denne synergi, der fører til øget trivsel, kreativitet og innovation.
Psykologisk tryghed: Limen, der binder det sammen
Psykologisk tryghed er limen, der skal få mangfoldighed og inklusion til at fungere i praksis.
Vi skal have en kultur, hvor vi alle tør være os selv. Hvor vi tør sige vores mening. Hvor vi tør indrømme fejl. Og hvor vi trygt kan dele vores ideer og bidrag uden frygt for at blive latterliggjort.
Når vi som medarbejdere oplever psykologisk tryghed, bliver vi mere modige og villige til at tage risici. Vi tør tænke kreativt og dele vores ideer, og dette fører til en mere innovativ og dynamisk arbejdsplads.
Vejen til bedre trivsel og succes
For at opnå en mangfoldig og inkluderende arbejdsplads, der er præget af psykologisk tryghed, skal vi som organisation forpligte os til at gøre en bevidst indsats. Det kræver, at vi er åbne og nysgerrige overfor hinandens perspektiver, og at vi aktivt arbejder for at anerkende og værdsætte forskelligheder.
Når vi gør det, vil vi opleve øget trivsel, hvilket fører til et bedre økonomisk resultat for banken.
Så vi i kredsbestyrelsen vil gerne opfordre til, at vi sammen arbejder for at fællesskabe en kultur, hvor mangfoldighed og inklusion er i højsædet, og hvor psykologisk tryghed binder det hele sammen. Den kombination er vejen frem for at sikre et godt, holdbart arbejdsliv og en succesfuld organisation, hvor vi alle trives.