Menu luk

Det oplevede vi på seminar for tillidsvalgte

Her kan du læse hvad tre deltagere på årets seminar for tillidsvalgte i Kolding, tog med sig hjem.

22. sep 2023
3 min

Klogere på at tale trivsel med kollegerne

Anne Elkjær, ny tillidsrepræsentant i Private Banking Syd:

”Seminaret har givet mig gode værktøjer, som jeg kan bruge til at tale om psykologisk tryghed med kollegerne – fx i forbindelse med tilfredshedsundersøgelserne.
Jeg er simpelthen blevet klogere på, hvordan jeg kan tage hul på snakken, og hvordan jeg sætter det i perspektiv i forhold til vores hverdag.
Det var også en enormt positiv oplevelse at møde ledelsen til dialog i øjenhøjde. Jeg synes, der var villighed til at indrømme fra ledelsen, at der indimellem kan ske fejl – og de tog ting med hjem, som de ville se på og rette.
Jeg blev stolt af at være en del af banken. Jeg håber, at jeg kan tage den stolthed med hjem og smitte kollegerne med den.
Det har også været utroligt godt at netværke i forbindelse med seminaret og få inspiration til, hvad jeg kan i rollen som tillidsrepræsentant.”

Mærker vores rolle er vigtig

Martin Hvilendal Pryds Pedersen, tillidsrepræsentant, Business Developer, Jyske Finans:

”Det er tredje-fjerde gang, jeg deltager i seminar for de tillidsvalgte, og igen har det været en rigtig god oplevelse.
Vi har mange mikroforandringer løbende i banken, og derfor synes jeg, at det var vigtigt at lære mere om, hvad det betyder for psykisk trivsel.
Det er jo vidt forskelligt, hvor meget det påvirker den enkelte. Forandringer, som jeg måske synes er overkommeligt, kan andre have svært ved - og omvendt.
Derfor tager jeg blandt andet med mig hjem, at jeg vil tænke mere over, hvordan jeg formidler forandringer.
Jeg arbejder med forandringer både i mit bankjob og som tillidsvalgt, så det har været rigtigt nyttigt at få mere fokus på, at det fx er vigtigt at være fysisk sammen med mennesker og fortælle dem ansigt til ansigt, hvad forandringen handler om, så man kan aflæse, hvordan det påvirker dem.
Ledelsesdialogen var rigtig god – mit indtryk er, at de input, vi kommer med, bliver taget alvorligt. Vi forberedte os på temaerne sammen på forhånd, og mit indtryk er, at også svære spørgsmål bliver stillet. De tillidsvalgte har hinandens ryg og hjælper hinanden med budskaberne til ledelsen.
Det understreger også, at vi som tillidsvalgte har en vigtig rolle som bindeled mellem kollegerne og ledelsen.”

Fællessprog om psykologisk tryghed i banken

Michael C. Mariegaard, medarbejdervalgt medlem af bankens bestyrelse og Head of Large Corporates:

”Psykologisk tryghed er et meget vigtigt emne. Jeg er her på seminaret igen blevet bekræftet i ,at det er noget som alle arbejdsmiljøgrupper bør tage op, så vi kan arbejde for at få et fælles sprog i hele banken om, hvad psykologisk tryghed vil sige.
Hvis vi får et fælles sprog for det på tværs af organisationen, tror jeg, det ville være en stor gevinst – så man får talt om i hver enkelt afdeling: Hvad betyder det for os og hvordan fremelsker vi det. – jeg er sikker på, at det indeholder stor værdi, både for den enkelte, men også for hele banken”

 

 

Seneste nyt