Menu luk

Sølvbryllup og rekorddeltagelse i generalforsamlingen

Finansforbundet i Nykredit holdt generalforsamling og sølvbryllup for sig selv samtidig med rekorddeltagelse og en stor fest.

28. mar. 2025
28 min

Med 233 deltagere, var det rekorddeltagelse i kredsens generalforsamling, der også markerede kredsens 25-års jubilæum.

De mange deltagere betød, at arrangementet var rykket til en større sal, hvor formand Inge Sand bød velkommen.

"Et sølvbryllup markerer en milepæl," sagde Inge Sand.

En væsentlig forandring i årets løb har været den nye lønstruktur, som skal skabe mere transparens og sammenhæng mellem indsats, kvalifikationer og løn.

"Vi har haft et godt samarbejde med HR, og lønsystemet har givet overblik og en forklaring på, hvorfor man ligger, som man gør lønmæssigt. Et lønsystem bliver aldrig perfekt for alle, men det nye er bedre end det vi havde før," sagde Inge Sand.

Hun beskrev processen som en køretur i elbil, der lige nu står i ladestanderen, mens kredsen overvejer, hvad der skal ske fremover.

"Lønspændet er blevet mindre og bunden er blevet hævet. Vi har også lært, at der er ting, ledelsen i Nykredit ikke skal bruge penge på næste gang – det vil vi holde øje med og tage op."

Rasmus Fossing fra talerstolen "Fællesskabet er fundamentalt i vores organisation." Foto: Viktor Becker

Tak til tillidsrepræsentanterne

Inge Sand delte fremlæggelsen af beretningen med politisk sekretær Rasmus Fossing og næstformand Olav Bredgaard Brusen. Sidstnævnte blev også genvalgt for tre år.

I er vores øjne og ører ude i verden
- Olav Bredgaard Brusen, næstformand

Rasmus Fossing fremhævede, at det er lykkedes at holde medlemstallet højt trods et fald i antallet af medarbejdere i Nykredit.

"Fællesskabet er fundamentalt i vores organisation. Næsten 8 ud af 10 af vores kollegaer er medlemmer – mere end 3.000 som er med i vores fællesskab. Og hvis hver af jer finder ét nyt medlem, får vi 250 flere," lød opfordringen.

Olav Bredgaard Brusen takkede de tillidsvalgte:

"I er vores øjne og ører ude i verden. Det er historisk lavt, hvor få vakante pladser vi har – kun 2 ud af 71. Det er jeres fortjeneste."

Inge Sand takkede alle for det mandat, de har fået.

"Vi føler en stor ydmyghed over at være valgt – tak for tilliden. Hver eneste dag lægger vi os i selen for at gøre vores bedste. Vi er stolte af det, vi har opnået, og vi glæder os til næste skridt."

Rasmus, Inge og Olav byder velkommen til årets generalforsamling. Foto: Viktor Becker
Vi føler en stor ydmyghed over at være valgt – tak for tilliden.
- Inge Sand, formand

Fusion og fællesskab

Forude venter fusionen med Spar Nord. Hele kredsbestyrelsen i Spar Nord var inviteret med til generalforsamlingen og blev mødt med klapsalver.

Udover at de to virksomheder forventes at blive lagt sammen, skal de to kredse i Finansforbundet også fusioneres.

"Vores kolleger i Spar Nord-kredsen kommer med en høj organisationsprocent og skal have den repræsentation, deres medlemstal berettiger til," sagde Inge Sand.

Der er ikke ret meget information ude til medarbejderne om virksomhedsfusionen, og den bliver både set frem til, men er også kilde til bekymring:

"Desværre kender vi situationen godt nok til at vide, at købet kommer med en pris”

Men Inge Sand slog samtidig fast, at kredsen vil arbejde for, at Nykredit tager det bedste fra begge verdener og ikke udnytter muligheden til at vælge den laveste fællesnævner.

Tag imod pensionssamtale

Forringede personalepriser og skiftet fra Velliv til AP var noget, der har skabt debat blandt medarbejderen i året, der er gået.

Kredsbestyrelsen understregede, at ændringen i personalepriser var en ren ledelsesbeslutning, som kredsen ikke er aftalepart på.

Skiftet til AP, der var et resultat af, at AP havde afgivet det bedste tilbud. Flere følte de manglede dækkende information om betydningen af skiftet.

Olav Bredgaard Brusen opfordrende til, at man tager imod en pensionssamtale med AP

Trykket stiger – og det mærkes

Der blev også talt om arbejdspres.

"Vi oplever stigende arbejdspres. Der løbes stærkt mange steder. Men vi kan ikke spurte hele tiden – tempoet skal kunne variere," sagde Inge Sand og tilføjede:

 ”Selvom AI kommer, betyder det ikke, at vi kan blive ved med at sætte nye rekorder"

Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet, tog også AI-emnet op i sin orientering om Finansforbundets arbejde:

"Jeg ved, I har haft en AI-festival, men teknologien rejser spørgsmålet: Hvordan skal jeg nå at lære det? Vi skal insistere på, at det sker i arbejdstiden – ikke hjemme eller på sidelinjen, mens vi passer alt det andet."

Formand Inge Sand aflægger beretning. Foto: Viktor Becker

Løn, vilkår og forventninger

Fra salen blev der spurgt til den nye overenskomst. Flere udtrykte skuffelse over lønrammen og puljerne.

Steen Lund Olsen opfordrende til at se overenskomsten som en samlet pakke, og kaldte det et godt og fornuftigt resultat:

"Det er vigtigt at huske, at alle dele af en overenskomst er til forhandling hver gang. Man skal se det i sin helhed. Det er også et resultat at holde fast i det, man har. Vi kender til lønpuljer gennem 20 år og kan se, at 70-80 % af medarbejderne har fået del i lønpuljerne, og vi følger udviklingen tæt," sagde han.

Han nævnte desuden, at Finansforbundet gerne ville have haft kontraktansatte med i Finanskompetencepuljen, men at det blev afvist af arbejdsgiverne.

Efter den formelle del af generalforsamlingen var der middag med underholdning af det satiriske kor MAGT, der blandt andet havde skrevet et par skarpe sang om livet i Nykredit.

Se video fra generalforsamlingen

Seneste nyt