Menu luk

Chef med far-humor får skulderklap

Stinna Gjedsted Jensen er en leder ud over det sædvanlige, og det sætter hendes team så stor pris på, at det nu har udløst en pris

12. jan. 2024
5 min
Dansk / English


”I må lige vente et øjeblik, jeg skal lige komme mig.”

Stinna Gjedsted Jensen blev meget overrasket og virkelig rørt, da hendes team på et morgenmøde i november afslørede, at hun var blevet valgt som modtager af et af årets seks Skulderklap.

Finansforbundet i Nordea uddeler årligt Skulderklap til medlemmer, der har gjort noget særligt for kollegerne, og det er sjældent, at ledere bliver valgt. Men Stinna Gjedsted Jensen, daglig leder af Savings teamet, er også noget for sig, forstår man af den meget varme indstilling teamet indsendte.

Hun havde ingen anelse om, hvad der var på agendaen, da hendes chef fra Commercial Hub, som Savings team er del af, indkaldte til fælles morgenmad.

”Jeg tænkte, at det var en supergod idé med fælles morgenmad, jeg havde bare lidt dårlig samvittighed over ikke at have fået spurgt, om der var noget, jeg kunne hjælpe med.”

I forbindelse med morgenmaden rejste en af Stinna Gjedsted Jensens kolleger sig og bad alle lukke øjnene.

”Det var lidt underligt, syntes jeg. Det var først, da vi måtte åbne øjnene igen og hele mit team stod for enden af bordet, at jeg forstod, at det nok var noget om mig …”

Da den varme og anerkendende indstilling blev læst højt, blev hun foruden meget rørt og så virkelig stolt.

”Teamet er simpelthen så søde, det berørte mig meget; jeg fik tårer i øjnene. De skiftedes til at sige ord, de mente kendetegner mig. Det var meget, meget fint.”

Lyst til at gøre sig umage

Blandt de rosende ord var, at Stinna Gjedsted Jensen har empati, omsorg og en drivkraft, der smitter af på teamet og giver dem lysten til at gøre sig umage.

’Det får os til at elske vores arbejde og være stolte af det’, hedder det i indstillingen, der også retorisk spørger: ’Kan man overhovedet indstille en leder til skulderklap? Ja da! Især når det er vores leder!’

I indstillingen beskrives rollen som teamleder som stor og krævende, ikke mindst fordi teamet skal ledes ens og dog forskelligt for hvert individ. Og det kan Skulderklap-modtageren, siger hendes medarbejdere, som også sætter stor pris på hendes lyst og vilje til at gribe anledninger til at fejre begivenheder i hverdagen. Det kan være alt fra at fejre succesfulde implementeringer, et års dag i teamet, forfremmelser og meget andet.

”God stemning på arbejdspladsen betyder meget for mig selv. At holde fælles morgenmad med teamet for at markere noget, holde en lille tale og lægge serpentiner på bordet – måske overraske nogen med en lille fejring. Det, at folk har det godt og føler sig anerkendt, betyder meget,” siger Stinna Gjedsted Jensen, der for nylig havde 25 års jubilæum i Nordea.

Leder for anden gang

Hun har været teamleder i teamet, der holder til på Metro, i tre år, og det er ikke hendes første lederjob. For 15 år siden var hun filialdirektør med to medarbejdere i den daværende filial i Skævinge i Nordsjælland – hvor hun stadig bor med sine to store børn. Den yngste bliver snart student, den ældste sidder på redekanten og er på vej til at flytte hjemmefra.

Udover børnene bor al familie i Jylland, hvor Stinna Gjedsted Jensen oprindeligt er fra. Derfor havde hun behov for i nogle uger at arbejde fra Jylland og kun deltage i de mest nødvendige møder for at være tæt på familien, da hendes mor i 2023 gennemgik et sygdomsforløb forud for sin død:

”Teamet stod sammen og løftede i flok på de opgaver, der skulle løses, så jeg kunne koncentrere mig om at kunne være til stede på den private front også. For mig demonstrerer det så fint det fantastiske samarbejde og sammenhold med teamet.”

Efter årene som filialdirektør specialiserede hun sig i investering og pension og underviste i mange år på tværs af banken. Hun nåede også en tur om Private Banking, før hun nu ad flere omgange har arbejdet med forretningsudvikling.

”Det er ikke vigtigt for mig at markere, at jeg er chef - jeg kan bedst lide dialog og sparring på lige fod. Men det er også vigtigt for mig at sætte retning og give ansvar til medarbejderne i deres opgaver. Jeg kan lide det sociale med medarbejderne, men jeg er selvfølgelig bevidst om, at jeg er deres chef.”

En chef med far-humor i øvrigt. Medarbejderne skrev i deres indstilling:

’Vi er altså også nødt til at fortælle om Stinnas humor. Hun har altid en far-joke klar, enten i hovedet eller i en bog på sit skrivebord. Og det er ofte Stinna selv, der griner højest af dem. Med Stinna kan man altså være helt sig selv, for det viser hun selv på fornemmeste vis’.​

33 år med Skulderklappet  - og Finansforbundet i Nordea

I dag er det FiN's fødselsdag.
Hurra, hurra, hurraaa.

I dagligdagen arbejder vi for at sikre vores medlemmer de bedste arbejdsvilkår. På vores fødselsdag gør vi det helt konkret ved at fejre og hylde seks superkolleger, hvis væren og indsats betyder en kæmpe forskel for deres kolleger

Det, der i dag hedder Finansforbundet i Nordea, blev stiftet 12. januar 1991 i Odense Congress Center under navnet Unikreds. Det skete året efter, at Privatbanken, Andelsbanken og Sparekassen SDS fusionerede til Unibank. 

Unikreds skiftede senere navn til Nordkreds, Kreds Nordea og nu Finansforbundet i Nordea.

Samtidig med Unikreds' stiftelse blev der oprettet en fond, som skulle støtte medlemmer, der har gjort en særlig indsats for deres kolleger. Skulderklappet uddeles altid omkring Finansforbundet i Nordeas fødselsdag.

Derfor markerer Finansforbundet i Nordea vores 33 års fødselsdag i morgen ved at fejre de seks Skulderklap-vindere Jesper, Kim, Maria, Mette, Morten og Stinna - først ved et lille traktement i Nordea på Metro og derefter med en skøn frokost i Tårnet på Christiansborg. I år er to af Skulderklap-vinderne – Morten  og Stinna – ledere.

Seneste nyt