Menu luk

Meget mere end en torsdagsbar

'Internationals in Finance' er et voksende netværk for medarbejdere i den finansielle sektor. På trods af sit navn er det ikke kun åbent for expats og andre udlændinge. Etniske danskere er også velkomne

28. jul. 2023
5 min
Dansk / English


På det seneste er torsdag aftener blevet meget mere interessante for folk, der arbejder i den finansielle sektor. Internationale og danskere mødes for at netværke og tilbringe en hyggelig og fornøjelig aften sammen på International in Finances torsdagsbarer.

Halvdelen af deltagerne kommer fra Nordea

“Der dukker cirka 50 personer op hver gang afhængigt af lokationen. De fleste deltagere kommer fra Danske Bank og Nordea, og på det seneste kommer op mod halvdelen af de tilmeldte fra Nordea,” siger Tero Kurvinen, chef for Betalinger Danmark og medlem af styregruppen i Internationals in Finance siden sidste efterår. Han kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Danmark de sidste 3,5 år.

Tero Kurvinen siger, at der er sket en del udvikling, siden han dukkede op til sin første torsdagsbar marts sidste år.

"Jeg besluttede i sidste øjeblik at tage med, fordi jeg ikke havde andre planer. Jeg kendte ingen og følte, at jeg var den eneste fra Nordea, men jeg endte med at snakke med fem kvindelige medarbejdere fra Danske Bank. Nu dukker der mange flere op,” tilføjer Tero Kurvinen.

Fintech, LinkedIn og mangfoldighed

Styregruppen har to medlemmer fra Nordea. Det andet medlem er Judit Toth, som deltog i sit første arrangement i april sidste år – en julefest, der blev udskudt på grund af Covid-19. Hun er ungarsk og har boet i Danmark de seneste 17 år.

"Torsdagsbarerne er vores største succes, men vi gør meget mere end det," understreger Judit Toth.

Tidligere har Internationals in Finance været vært for events om synlighed og netværk på LinkedIn, samarbejde med Fintech, julefester og mangfoldighed & inklusion.

Mere end 1.000 medlemmer af LinkedIn-gruppen

Internationals in Finance netværket blev grundlagt i 2020 under navnet Network of International Members in Finansforbundet (NIM). Netværket skiftede for nylig navn til Internationals in Finance.
Fordi netværket blev grundlagt under pandemien, begyndte det som et virtuelt netværk, og en LinkedIn-gruppe er omdrejningspunktet for alle medlemmer. LinkedIn-gruppen har netop nået 1.000 medlemmer, og LinkedIn-gruppen blev gjort offentlig i juni for at gøre opslagene og medlemmerne mere synlige.

Også danskere er velkomne

Som navnet antyder, er netværket åbent for internationale medarbejdere i den finansielle sektor. Men etniske danskere er også mere end velkomne.

"Det kan være danskere med et internationalt mindset, danskere, der tidligere har arbejdet i udlandet eller danskere, der arbejder i internationale teams," siger Judit Toth.

Det er velkendt, at det kan være svært for en udlænding i Danmark at socialisere med indfødte danskere. De fleste danskere har allerede etableret deres vennegruppe, og det er ofte svært at møde dem spontant – man skal lave aftaler og reservere tiden flere måneder i forvejen.

Expat Insider Survey-rapporter viser, at selvom expats betragter Danmark som et af de bedste lande i verden at have en familie med gode muligheder for børnepasning, er det et af de dårligste lande, når det kommer til personlig lykke, følelsen af at høre til, imødekommenhed og muligheden for at finde venner. 

»Danskerne har deres eget netværk, så det er rigtig svært at få danske venner. Derfor er Internationals in Finance så vigtigt et netværk,” siger Tero Kurvinen.

Mange planlagte aktiviteter

Netværket har mange spændende aktiviteter på vej f.eks. et Buddy-program, en introduktion til det danske arbejdsmarked og et arrangement om ligeværd, retfærdighed og psykologisk tryghed. Nogle af arrangementerne vil være en del af Internationals in Finance, mens andre aktiviteter udspringer af Nordeas Cross Cultural Employee Resource Group (ERG), som Judit Toth også er aktivt involveret i. Se  nedenfor

Nyttige links

Kommende arrangementer

Buddy Program Kick-off
14. september kl. 16-19, Metro
Inden for rammerne af Nordeas Cross Cultural Denmark ERG-initiativ planlægger vi at bringe udenlandske og danske kolleger tættere på hinanden gennem Nordeas nye Buddy-program. Programmet har til formål at hjælpe udenlandske kollegaer med at lære om Danmark, danske traditioner, praktiske forhold og how-to-do, som kan hjælpe dem ved at give dem et stærkere tilhørsforhold, via et uformelt socialt netværk i Nordea.
Download begivenheden til din Outlook-kalender (link kræver adgang til Nordeas net)


Ligeværd, retfærdighed og psykologisk tryghed - nøglen til at frigøre potentialet i mangfoldige teams
26. oktober kl. 16.30-20, Saxo Bank, Hellerup
Diversity, Equity & Inclusion (DEI) er blevet fokusemner i organisationer og fællesskaber, hvor der er et stigende antal ansatte eller jobsøgende med forskellige baggrunde.
Dette er i stigende grad et emne af særlig interesse for arbejdsgivere i den finansielle sektor i Danmark samt ansatte med forskellig baggrund for at fastholde høje præstationer på arbejdspladsen og opdyrke et tilhørsforhold. Forskning viser, at psykologisk tryghed kan frigøre potentialet i mangfoldige teams ved at skabe et grundlag for, at ligeværdighed og inklusion kan vokse.
Læs mere og tilmeld dig

 

Ny på det danske arbejdsmarked og den finansielle sektor
14. november kl. 17-19.30, Kastrup
Er du nysgerrig efter at lære mere om det danske arbejdsmarked, hvordan det er reguleret, og hvad det betyder for dig? Og kunne du tænke dig at høre en personlig historie og have tips til, hvordan du kan arbejde i den danske finanssektor og være en del af et internationalt netværk i Danmark med mange spændende aktiviteter i vente.
Læs mere og tilmeld dig

Seneste nyt