Menu luk

Jeppe er ny i bestyrelsen: ”Fleksibilitet og tillid er til gavn for alle”

Med sine 33 år er Jeppe Lermark Pieszak Finansforbundet i Nordeas yngste bestyrelsesmedlem. Siden han var barn har han lært, at man skal kunne argumentere for sine synspunkter og have noget at forhandle med. Nu er han klar til at gå all-in i bestyrelsesarbejdet til gavn for medlemmerne.

26. okt. 2023
4 min
Dansk / English

”Dér, hvor der er fleksibilitet og tilliden er stor, dér trives medarbejderne. Det fører til gode resultater til glæde for både medarbejderne og virksomheden.”

33-årige Jeppe Lermark Pieszak er klar i mælet, når det kommer til fordelene ved større fleksibilitet, og han har fået det bekræftet på sine tidligere arbejdssteder, hvor tilliden har været til stede.

Jeppe Lermark Pieszak er netop blevet indsuppleret i Finansforbundet i Nordeas (FiN) bestyrelse, efter at FiN’s hidtidige formand Dorrit Brandt i slutningen af september blev valgt som formand for Finansforbundet.

Yngste bestyrelsesmedlem

Med sine 33 år er Jeppe det yngste bestyrelsesmedlem i FiN.

”Jeg er vokset op med en far, der var politisk og fagligt aktiv, men jeg møder mange unge, som ikke føler, at fagforeningen er relevant for dem. Men den er relevant for alle. Dels som et sikkerhedsnet, hvis man kommer i problemer og har behov for juridisk rådgivning, dels som en karrierestige, hvis man f.eks. vil have hjælp til at udvikle sig, vil netværke med andre i sektoren eller ønsker at stå stærkere i en lønforhandling.”

Jeppe oplever, at mange unge er hurtigere til at til- og fravælge fællesskaber sammenlignet med tidligere.

”Der er så mange tilbud, at benhård prioritering af ens egen tid er en nødvendighed.”

Projekt om unge kunder

Trods sin unge alder, er det ni år siden, at Jeppe begyndte i Nordea – som finansøkonom og trainee i servicefilialen i Nykøbing Falster.

Efter kort tid i privatkundeafdelingen i Nykøbing F blev Jeppe tilknyttet et projekt om bankens unge kunder i Ringsted, som var blandt bankens første forsøg med e-filialer. Siden kom han til erhvervsafdelingen i Nykøbing F, og i 2016 var han med til at opstarte et nyt koncept på Vesterport i København med e-filialer for Nordeas små virksomheder i ”Erhverv og Privat” (senere Business Banking Direct). Siden 2017 har han været account manager og KYC Specialist (Know Your Customer) på Vesterport for storkunder i erhverv, Client Executives.

God til at fordybe sig i overenskomster og barselsregler

Det har altid ligget Jeppe på sinde at hjælpe kollegerne til at guide sig selv det rigtige sted hen. De første afdelinger, han var i, var der dog allerede en tillidsrepræsentant, så dér stillede han ikke op. Men siden 2018 har Jeppe været tillidsrepræsentant – og i tre år endvidere fællestillidsrepræsentant.

”Som tillidsvalgt får man mange nye og spændende indsigter. Jeg har altid haft flair for, hvad der er rigtigt og forkert. Som kollegernes talerør har jeg gjort meget ud af at have en god dialog med den lokale ledelse og gøre opmærksom på, hvis noget ikke virkede efter hensigten. Jeg er også god til at fordybe mig i overenskomster eller juridiske dokumenter og finde argumenter og vilkår til fordel for medlemmet, f.eks. når det kom til barsels- og ferieregler.”

Klar til at gå all-in

De sidste par år har Jeppe haft en drøm om at tage skridtet videre og gå all-in på det faglige arbejde.

”Jeg stillede op ved FiN’s generalforsamling i 2022. Oprindeligt var det min plan at stille op til bestyrelsen, men da min far døde kort forinden, nøjedes jeg med at kandidere til suppleant-posten. Ved forårets generalforsamling var vi midt i en større renovering af vores nye hjem, men vi kom godt på plads i sommer, så nu er jeg helt klar.”

Huset, Jeppe refererer til, er barndomshjemmet i Bovense mellem Nyborg og Kerteminde på Fyn, hvor Jeppe efter faderens død er flyttet ind sammen med sin kone Josefine og deres børn Karl på 3½ og Ingrid på snart to.

”Helt fra lille har jeg lært, at man skal kunne argumentere for sine synspunkter og have noget at forhandle med – også selv om det ’bare’ handlede om eksempelvis adventsgaver. Jeg ville have nydt at kunne dele med min far, at jeg er blevet aktiv i fagbevægelsen,” siger han og reflekterer over, at hans families flytning fra København til Fyn er blevet gjort mulig som følge af den øgede fleksibilitet, som corona-pandemien førte med sig.

”Det er helt fint at pendle den lange vej tre dage om ugen, men hver dag ville være i overkanten.”

Togturen er et frirum

Jeppe tager turen mellem hjemmet på Fyn og arbejdet på Sjælland med tog.

”Togturen er et frirum og den elastik, der får hverdagen til at hænge sammen. I toget kan jeg læse op til møder, jeg skal deltage i, se en god serie eller bare få en lur.”

I sin sparsomme fritid spiller Jeppe badminton med sin bror, og så elsker han brætspil. Tidligere har han også taget flere ture med vennerne på motorcykel, men han forventer, at der går lidt, før der bliver tid til det igen. Nu skal der fuldt fokus på det faglige arbejde til gavn for medlemmerne.

Link op med Jeppe - og de øvrige bestyrelsesmedlemmer

Seneste nyt