Tillidsrepræsentant efter to årtier som leder
Udsigten til at have mere med mennesker at gøre trak, da Tine Hovdreng Bull stillede op som tillidsrepræsentant. Nu glæder hun sig til at sætte sin erfaring i spil i sin nye rolle
Læs mere om valget til tillidsrepræsentant i faktaboksen nederst
Efter 20 år som leder i Nordea bad Tine Hovdreng Bull sidste år om at få et job uden personaleansvar – og hun er glad for det. Men hun savnede det, der oprindeligt trak hende ind i en lederfunktion: at arbejde med mennesker. Det er nu løst på en utraditionel måde - hun er blevet valgt som tillidsrepræsentant.
”Faktisk var det min nye leder, som jeg har et virkelig godt forhold til, der opfordrede mig til det. Hun har selv været tillidsrepræsentant tidligere og ved, hvad det indebærer - og så, at det kunne give mig det tilbage fra lederrollen, som jeg savner”, fortæller den 56-årige Tine Hovdreng Bull, der arbejder i Corporate Lending Services DK.
Hun var kørt træt af lederrollen, fordi hun i de senere år sad i stillinger, hvor det i høj grad var kommet til at handle om drift og alt for lidt om medarbejderkontakt.
”Jeg var senest leder i Boligsupport, hvor mange opgaver blev flyttet til Polen, og jobbet ændrede sig markant. Derfor har jeg været glad for af skifte afdeling og titel, og nu glæder jeg mig til også at lægge energi i arbejdet som tillidsrepræsentant”.
Glæder sig til uddannelsen
Tine Hovdreng Bull blev valgt i sommer, lidt uden for nummer, for hendes afdeling havde ingen tillidsrepræsentant i forvejen.
”Jeg har været i banken siden 1985 – dengang var det så ikke Nordea, men jeg har været med hele vejen. Så jeg er meget glad for, at min erfaring, både som leder og i det hele taget, kan bringes i spil på en ny måde”.
Hun glæder sig også til at gå i gang med uddannelsen til tillidsrepræsentant til januar:
”Det bliver interessant. Min forventning er, at det på mange måder minder om lederuddannelser. Bagefter tror jeg, at jeg vil bygge på med noget psykologi - det har altid interesseret mig”, siger hun og fortæller, at hun egentlig ville have søgt ind som psykolog, da hun var ung, hvis karaktersnittet havde været til det.
I stedet valgte hun bankvejen, og den har budt på stribevis af lederjob de seneste tyve år, men omvæltningen til at blive menig medarbejder har ikke været så markant:
”Jeg er meget opmærksom på, at jeg ikke er leder længere og har også bedt min leder sige det til mig, hvis jeg utilsigtet kommer til at falde tilbage til rollen. Men det har vist sig ikke at være noget problem i praksis”, siger hun, der nu er tillidsrepræsentant for 16 kolleger.
”Selv om det er noget andet end at være leder, og jeg i princippet sidder på den anden side af skrivebordet nu, er der mange fællestræk, og den viden jeg har om Nordea og som leder er en god ballast af have med mig”.
Tine Hovdreng Bull har gennem tiden set mange medarbejdere gå fra rollen som tillidsrepræsentant til leder:
”Jeg tager springet den modsatte vej, og det føles helt rigtigt”, konstaterer hun og fortæller, at hun ikke mindst ser frem til at arbejde for sine medlemmers lyst til at udvikle sig til fremtiden.
”Vi ved jo alle, at arbejdsformen i en bank forandrer sig, så det er vigtigt, at vi forandrer os med”.
Tid til at vælge tillidsrepræsentant
Valget til tillidsrepræsentanter er i fuld gang. Her skal medlemmerne vælge, hvem der skal være tillidsrepræsentant i deres lokale område i de kommende to år.
Som tillidsrepræsentant er du dine kollegers talsperson i stort og småt overfor ledelsen og Finansforbundet i Nordea. Med andre ord bliver du kollegernes talerør og ledelsens sparringspartner. Du bliver en rollemodel, som bl.a. sætter kompetenceudvikling og trivsel på dagsordenen, og du kan forvente at få en masse personlig og faglig udvikling gennem tillidsrepræsentantuddannelsen og de forskellige fora, du bliver medlem af.
Læs mere om tillidsrepræsentant-valget på finansforbundet.dk/tr
Læs artiklen 'Bliv talerør for dine kolleger og sparringspartner for ledelsen' her