Menu luk

Opfølgning på brev fra Danica

Brev fra Danica har givet anledning til mange henvendelser til både Danica og Finansforbundet og skabt tvivl om, hvad der er gældende, når ens pension skal udbetales. Læs mere om sagen i denne artikel.

17. nov. 2023
1 min

10. november 2023 modtog mere end 8.000 medarbejdere med pension i Danica et brev i e-boks med titlen: Informationsbrev – nye regler for udbetaling.

Brevet har givet anledning til mange henvendelser til både Danica og Finansforbundet og skabt tvivl om, hvad der er gældende, når ens pension skal udbetales. I denne artikel vil vi dele vores supplerende viden om sagen.

Brevet er en konsekvens af en voldgiftssag imellem Finansforbundet og Finanssektorens arbejdsgiverforening, der blev afgjort i december 2022.

Læs mere om voldgiften

Når man læser brevet, kan man få det indtryk, at pensionsopsparingen først kan udbetales ved folkepensionsalderen.

Dette er IKKE tilfældet. Man kan fortsat få sin pensionsopsparing udbetalt, når man forlader arbejdsmarkedet for at gå på pension, og man har nået pensionsalderen for sin pensionsordning.

Der er ikke ændret noget i overenskomsten, og det har altid været formålet, at pensionsopsparingen skulle anvendes, når man går på pension. Voldgiftssagen har alene tydeliggjort det.

Vi har været i kontakt med Danica. Advokat Peter Teisen fra Danica skriver i en mail til os:

”I tidsrummet mellem den tidligste pensionsudbetalingsalder og folkepensionsalderen kan man få udbetalt sin pension når som helst – forudsat man har forladt arbejdsmarkedet for at gå på pension.

En sætning i en netop udsendt Danica-information til de berørte pensionstagere kunne forlede en til at tro, at man enten skulle få udbetalt ved tidligste pensionsudbetalingsalder eller afvente folkepensionen, men det er altså ikke tilfældet.

Fejlopfattelsen ville heller ikke harmonere med det samme sted anførte (og korrekte) oplysning, at man kan få udbetalt forholdsmæssigt, hvis man går på deltid i perioden”.

Kontakt Danica på telefon 70 11 25 25, hvis du har specifikke spørgsmål om din pensionsordning.

Hvis du har spørgsmål til voldgiftssagen, så kan du kontakte Finansforbundet på post@finansforbundet.dk


Emner

Seneste nyt