Menu luk

Anne fandt ro i stressnetværk i Danske Bank

Da Anne Søsted Paarup Odér skulle tilbage på jobbet i Danske Bank efter en periode med stress, savnede hun et fællesskab, hvor stress ikke var tabu. Efterfølgende kom hun med i Danske Stress Netværk, hvor hun fandt ro. I dag ser hun perioden med stress som en gave, hun ikke ville være foruden.

13. nov. 2023
3 min

”Jeg er træt af, at vi omtaler stress som noget negativt og en sygdom, man for alt i verden ikke skal rammes af, og at man bliver betragtet som svag eller et offer, hvis man har haft stress”.

I foråret 2021 blev Anne Søsted Paarup Odér sygemeldt med stress. Hun kom i løbet af 2021 tilbage til sin stilling som Management Coordinator, og hun arbejder nu som Business Manager i Procurement & Premises i Høje Taastrup.

I dag ser hun stressforløbet som en gave, der har givet hende mange nye værktøjer i både arbejdsliv og privatliv.

Anne har siden foråret været en del af det stressnetværk i Danske Bank, der blev oprettet af Frederikke Krogh-Meibom.

”Jeg savnede et netværk, hvor fællesnævneren var banken. Det gør Danske Stress Netværk til et specielt og anderledes netværk”.   

Anne er stadig med i den gruppe, hvor fokus er på at komme godt tilbage på jobbet efter en periode med stress.

Vil ikke være stressforløbet foruden

Tilbage til det med stressen som en gave, som ligger Anne meget på sinde.

”I dag ville jeg ikke have været mit stressforløb foruden. Jeg har lært, at stress ikke er noget, jeg blev ramt af. Det kom af for mange stressende tanker, som med tiden blev til nogle voldsomme fysiske symptomer, fordi jeg ikke lyttede til mig selv", siger hun og uddyber:

"Mit forløb har hjulpet mig til, at jeg nu kan fange begyndende stresssymptomer i opløbet, fordi jeg ved og mærker, hvordan min krop og hjerne reagerer i tilspidsede situationer. Det er guld værd for mig i mit liv”.

Da Anne Søsted Paarup Odér vendte tilbage til Danske Bank efter en periode med stress, savnede hun et fællesskab, hvor stress ikke var tabu. Det fandt hun i Danske Stress Netværk.

Sender en stor tak til netværket

Hun sender en stor tanke til den netværksgruppe, hun har været en del af siden foråret 2023.

”Jeg kan stadig huske, hvor spændt jeg var på at møde de andre netværksdeltagere første gang. Men Frederikke var super god til at facilitere gruppen i starten, og jeg følte mig tryg i gruppen med det samme”, siger hun og uddyber om netværket:

”Netværket er en selvhjælpsgruppe på den virkelig gode måde. En ting jeg synes, der gør netværket helt særligt er, at jeg er sammen med kollegaer på tværs af hele banken. Titler, anciennitet, køn og alder er visket helt væk, fordi vi alle er i samme båd. Vi forsøger ikke at fixe hinanden ved at komme med velmenende råd, da vi godt ved, at det ikke er det, vi egentlig har brug for. I stedet har vi skabt et rum, som HR ikke har andel i, hvor vi lytter nysgerrigt til hinanden, deler ud af de erfaringer, vi har hver især, og sammen gør vi hinanden klogere og stærkere”.

”Jeg savnede et netværk, hvor fællesnævneren var banken. Det gør Danske Stress Netværk til et specielt og anderledes netværk”.
- Anne Søsted Paarup Odér

Hun håber, at kendskabet til netværket bliver endnu større.

”Jeg håber, at Danske Stress Netværk bliver kendt af alle i banken. Mit håb er, at vi på vores arbejdspladser skaber mere rum og støtte for de, der har haft en svær periode, men som virkelig gerne vil tilbage på arbejde, blot på en ny og langt mere mental sund måde med et godt netværk i ryggen.”

Vil du vide mere?

Har du lyst til at vide mere om Danske Stress Network og de forskellige grupper, kan du kontakte Frederikke Krogh-Meibom (FKR) på fkr@danskebank.dk eller 6062 8314.

Seneste nyt