Hvad har du krav på, og hvad er du forpligtet til? Læs overenskomsten og få svar på spørgsmål om dit arbejdsliv.
Gode råd og vejledning til kompetenceudvikling, trivsel på arbejdspladsen eller det næste skridt i din karriere.
Få ny viden og inspiration på et morgenmøde, gå-hjem-møde , webinar, udviklingsforløb og meget mere.
Vi er fagforbundet for hele den finansielle sektor - otte ud af ti finansansatte er medlem. Hos os har du adgang til bl.a. sektorspecifik rådgivning om trivsel, karriere og rettigheder samt mulighed for at deltage i arrangementer og netværk.
Alle nyheder og pressemeddelelser fra Finansforbundet.
Vi arbejder for at påvirke sektoren og samfundets udvikling i Danmark gennem udvalgte mærkesager, der har betydning for din hverdag.
Kulturen på en arbejdsplads kan i høj grad være sexistisk, uden at der foregår seksuel chikane. Når manden er lig med normen, sætter det begrænsninger for kvinden, siger ledelsesforsker Sara Louise Muhr.
Det virker måske banalt, men en kulturændring er fundamental i forhold til at ændre kønsbalancen i finanssektorens øverste ledelseslag.
Finansforbundets unge kvindelige medlemmer er væsentligt mere stressede end de mandlige, hvilket kan hænge sammen med, at mange unge kvinder lægger for stort pres på sig selv i starten af karrieren og vil score 12 både på arbejdet og i familien, ligesom de gjorde på uddannelsen, mener ekspert i mangfoldighed Nina Groes
Endnu to ældre sager om krænkelser og sexisme har ramt Nykredit. Sagerne gør indtryk og har sat ledelsesstil til overvejelse, fortæller formand for Finansforbundet Nykreds, Kristina Andersen Skiøld.
Finansforbundet bakker op om EU’s øremærkning af mindst to måneders barsel til fædre. Det giver begge forældre fordele og fremmer ligestilling på arbejdsmarkedet, siger næstformand Steen Lund Olsen.
53-årige Berit Behring har selv tidligere skullet overtales ad tre omgange til at tage imod en forfremmelse. Da hun blev tilbudt toppost og plads i Danske Banks direktion, slog hun dog hurtigt til.
Engagerede medlemmer af en direktion og en bestyrelse er afgørende for at fremme kønsbalance på alle niveauer i virksomheden.
I Danmark har vi en opfattelse af, at generationers hårdt arbejde har gjort os til et frit samfund med lige muligheder for alle. Men når det kommer til ligestilling mellem kønnene, er vi ikke i mål.
Finanstilsynet anbefaler, at direktionsmedlemmer og nøglepersoner i store pengeinstitutter skal have mindst ti års erfaring. Det rejser en række problemer, påpeger næstformand i Finansforbundet, Steen Lund Olsen.
Ambitionen om at øge andelen af kvinder i de øverste ledelseslag skal tages alvorligt på linje med sorte tal på bundlinjen, indførslen af ny teknologi og andre forretningsstrategiske emner.
Danske Bank har for få kvindelige ledere og vil nu rette op. Næstformand i Finansforbundet Steen Lund Olsen glæder sig til at se udmeldingen omsat til handling.
Virksomhederne er forpligtet til at have en plan og måltal for kvinder i ledelse, men effekten er yderst beskeden. Finansforbundet vil se resultater og sætter spot på emnet ved konference 8. marts.
Topledelser bør tage måltal i brug for at skabe fremdrift i processen med at få flere kvindelige topledere.
40-årige Nicole van der Doe blev i foråret ansat til at give diversiteten og dermed også ligestillingen i Danske Bank et boost. Den er ikke, som den burde være, hverken i banken, i sektoren eller i samfundet – så selv om hun kalder det Danmarks bedste job, er det måske også Danmarks hårdeste.
HR-afdelingen er en vigtig medspiller, når det handler om at sikre en bedre kønsbalance i virksomheder.
To kvindelige ansattes beretning om sexisme i Magasinet Finans satte gang i en advokatundersøgelse og opfølgning. Den pågældende leder har nu forladt Nykredit.
Virksomhedens kommunikation om målsætninger og ambitioner for øget kønsbalance i de øverste ledelseslag er yderst vigtig såvel internt som eksternt.
Så længe det fortsat er holdningen, at det ikke er problem, at der ikke er flere kvinder i ledelserne, og at det udelukkende skyldes kvindernes ”manglende vilje”, er der fortsat lang vej til en bedre kønsbalance. Det mener næstformand i Kreds Vest og hovedbestyrelsesmedlem i Finansforbundet Gitte Vigsø - læs hendes klumme om emnet