Menu luk

Vigtig landvinding for Finansforbundet

”Det er noget af det vigtigste, vi har opnået i mange år”, siger Finansforbundets formand Kent Petersen om den overenskomst, forbundet har indgået med Arbejdsgiverforeningen for fintech. På fintech-området er der på få år skabt flere tusind job, og den udvikling ventes at forsætte de kommende år.

27. apr 2021
2 min

Finansforbundet er nået til enighed med den nye Arbejdsgiverforening for fintech om en rammeoverenskomst og en hovedaftale, der definerer rammerne for virksomhedernes løn- og arbejdsvilkår. Den nye rammeoverenskomst gælder for alle Arbejdsgiverforeningen for fintechs medlemsvirksomheder med 10 fuldtidsansatte medarbejdere og derover.

”Vi er enormt glade for den nye arbejdsgiverforening og det konstruktive samarbejde, vi har med virksomhederne om forholdene for deres medarbejdere. Der er tale om en branche med både vækst og fremtid i. Jeg synes, det er noget af det vigtigste, vi som forbundet har opnået i mange år”, siger formand for Finansforbundet Kent Petersen.

Arbejdsgiverforeningen for Fintech er medlemsorganisation hos hovedorganisationen Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). I overenskomsten er der flere fællestræk med standardoverenskomsten – blandt andet er afsnittene om uddannelsesbidrag og de sociale bestemmelser ens – men de mere konkret vilkår om løn skal aftales på den enkelte virksomhed.

Vi har fra starten været engageret i Copenhagen FinTech, og aftalen ser jeg som et væsentligt skidt i den videre udvikling af fintech som branche i Danmark. For os at se betaler det sig at turde investere og engagere sig i modige visioner og en mere langsigtet udvikling”, siger Kent Petersen.

Dansk styrkeposition

Fintech-virksomhederne er karakteriseret ved, at de ved hjælp af ny teknologi specialiserer sig inden for specifikke finansielle nicheområder. Alene i perioden 2015-2019 er der kommet godt 2.300 nye danske fintech start-up-jobs til, og flere skønnes at komme til i de kommende år.  I september 2020 blev fintech og finans udpeget som en ny officiel dansk styrkeposition i det nye erhvervsfremmesystem.
De foreløbig tre medlemmer af Arbejdsgiverforeningen for fintech er glade for den nye overenskomst med Finansforbundet.
“Der er en stor vækst i fintech-sektoren i Danmark, og vi har nået en modenhed, der betyder, at det er vigtigt for mange både virksomheder og medarbejdere at få en overenskomst. Det er en vigtig del af den danske model, og vi er meget glade for at være med til at skabe rammerne for at lade fintech-virksomheden blomstre og sikre gode vilkår for vores vigtigste aktiv - vores medarbejdere,” siger Peter Smith, bankdirektør i Lunar.

”Vi har fået en god og helt ny overenskomst for fintech, som tydeligt afspejler, at fintech er en mindre kompleks branche end traditionelle banker. Med den nye fintech-overenskomst får vi en fleksibilitet, som passer til Nordnet. Det har været vigtigt for os”, siger Anne Buchardt, landechef for Nordnet Danmark.

”Vi er meget glade for at være med i den nye organisation for danske fintechs. Sammen med resten af branchen vil vi nu få mulighed for at indgå en overenskomst, som passer til den hurtigtvoksende fintech-branche”, siger Lars Sjögren, CEO for P27.

Seneste nyt