Menu luk

Fuld barsel gav et tættere forhold til sønnerne

Patrick Christian Folmann Ørngreen var aldrig i tvivl om, at han ville holde al den barsel, han kunne få, da han blev far. Både første og anden gang. Han opfordrer andre mænd til at bruge overenskomstens muligheder for 16 ugers barsel.

5. okt. 2021
3 min

”Det ville være dumt ikke at bruge muligheden fuldt ud”.

Da Patrick Christian Folmann Ørngreen blev far for første gang for tre et halvt år siden, tog han fuld barsel med sønnen Axel, og han har netop afrundet sin anden, fulde barsel med 1-årige Holger.

Under begge barsler var han ansat i Danske Bank Erhverv i København som relationship manager, og han oplevede fuld støtte fra både ledelse, kolleger og kunder.

”Man skal ikke være så nervøs for at være væk i den periode. Mange sagde til mig, da jeg kom tilbage på arbejde: ”Er du allerede tilbage?” Og tiden med vores drenge har giver noget helt afgørende i relationen mellem mig og dem, det er jeg ikke i tvivl om”.

Økonomien spillede ind

Han og hustruen Regitze var enige om, at han skulle tage fuld barsel. Det økonomiske spillede også en rolle:

”Overenskomsten sikrer mig 16 uger fuld løn, i stedet for at Regitze fik barselsdagpenge i den periode. Så det økonomiske spillede ind, men det var den tættere tilknytning, der lokkede”, siger den 32-årige far, der gerne tog endnu længere barsel.

”Det at være den primære omsorgsperson for dit barn i den vigtige dannelsesperiode giver noget helt andet end at være den, der kommer hjem efter en lang dag på arbejde. Det betyder noget i forhold til at forstå kropssproget, før børnene kan tale, det giver en meget tættere relation”.

Han mistede sine forældre henholdsvis kort efter første og anden søns fødsel, og det skærpede hans refleksioner i forhold til familie:

”Det sætter tingene i perspektiv, så jeg vil gerne sige til andre, at tiden med børn og familie er meningen med livet. Det føler jeg i hvert fald stærkt”.

Ny, fleksibel hverdag

I forbindelse med sin anden barsel fandt han også frem til, at han havde brug for en mere fleksibel hverdag. Derfor søgte han over i den nye Kompasbank, hvor han i sin nye rolle som erhvervskundechef har mulighed for at tilrettelægge sin arbejdsdag langt mere fleksibelt via et miks af kundebesøg, kontordag og hjemmearbejdsdage. Hans oplevelse er, at det også kan være til fordel for kunder med små børn, så onlinemøder kan lægges efter deres sengetid.

”Det betyder utroligt meget at få den frihed, som Kompasbanks nytænkende forretningsmodel og infrastruktur understøtter. Jeg kan hente og bringe, uden at sidde og stresse over udsigten til myldretidstrafik. Og jo tidligere man henter sit barn, jo gladere og friskere et barn har man derhjemme om aftenen”.

Selv om mændene i finanssektoren er Danmarksmestre i barselsorlov, udnytter de ikke mulighederne fuldt ud. Hvad skal der til for at flere mænd gør det samme som dig?

”Jeg tror mest det er et spørgsmål om, virksomhedens kultur og den tillid, vi har til hinanden som kolleger”, siger han og peger også på ledelsesværdier og de værktøjer og processer, der bliver der stillet til rådighed for samarbejde – og for at kunne indgå og bidrage til både virksomhed og kollegialt samarbejde.

”For en ting er, hvad overenskomsten sikrer os, noget andet, hvordan chefen ser på det - og hvad man tror, det betyder for ens karrieremuligheder”.

 

Seneste nyt