Menu luk

Flere søger rådgivning uden om banken

FinPro og Arvad Finanshus, som tilbyder uvildig finansiel rådgivning, forventer begge at fordoble antallet af medarbejdere i år. ”Vi får langt flere henvendelser fra kunder, end vi turde håbe på”, siger Susanne Arvad, stifter af Arvad Finanshus.

12. jan. 2021
3 min

2020 har været et rigtigt godt år for uvildig finansiel rådgivning. Det er meldingen fra Arvad Finanshus, som tilbyder uvildig finansiel rådgivning til både private og virksomheder, og FinPro, som tilbyder uvildig finansiel rådgivning til mellemstore og store virksomheder.

”Vi har løbet vildt stærkt især sidste år og også fra starten af i år. Vi får langt flere henvendelser, end vi turde håbe på. Vi er 12 hoveder nu, og vi forventer at skulle ansætte 10-20 flere i indeværende år. Bare så du får en fornemmelse af, hvor travlt vi har”, siger Susanne Arvad, stifter af Arvad Finanshus, til Nyhedsbrevet Finans.

”Vi har en rigtig positiv vækst i vores forretning og kommer ud med det hidtil bedste resultat i 2020. Vi forventer i år at fordoble antallet af medarbejdere til 8-10 ansatte”, siger Benjamin Feldman, som sammen med partneren Thomas Høgh Jensen i marts 2018 startede virksomheden FinPro, som er en forkortelse for Financial Procurement.

Uvildig finansiel rådgivning er en ny trend

FinPro og Arvad Finanshus’ vækst kommer ikke bag på bankforsker Lars Krull. Han mener, de danske pengeinstitutter i højere grad skal vænne sig til, at kunderne tager en uvildig rådgiver med på råd, når det gælder deres privat- og erhvervsøkonomi.

”Jeg er sikker på, at markedet for uvildig finansiel rådgivning vokser. Det er en ny trend, og den er pengeinstitutterne nødt til at omfavne”, siger Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

Han mener, den øgede efterspørgsel blandt andet skal ses i sammenhæng med en større interesse for finansielle anliggender hos befolkningen generelt set og et større fokus på, hvor man skal investere sine penge.  

”Vi er generelt blevet mere kompetente og vil gerne have en begrundet overbevisning om, at det vi køber eller vælger, også er det rigtige. Dertil kommer, at udbuddet af finansielle løsninger er steget. Og når mængden af tilbud vokser og rigtig mange af dem forekommer relevante, vil folk også gerne investere i navigationshjælp”, forklarer Lars Krull.

Øget interesse for fintech-virksomheder

I løbet af sine små 3 leveår har FinPro rådgivet 75 mellemstore og store virksomheder, som omsætter fra 100 millioner til 5 milliarder. FinPros typiske kunde har en omsætning på 4-500 millioner. Benjamin Feldman oplever en stigende interesse for uvildig finansiel rådgivning om bank, working capital-programmer og betalingsløsninger.

”Nogle mellemstore virksomheder synes, at fintech-virksomhederne er interessante, andre ikke. Men vi oplever, at flere og flere virksomheder nu begynder at efterspørge fintech-virksomhedernes finansielle løsninger mere end de gjorde i 2018 og 2019 – særligt inden for overførsler, valuta, kort og nye betalingstyper. Måske fordi fintech-virksomhederne er blevet mere dygtige og mere udbredte”, siger Benjamin Feldman.

Covid-19, samfundsnedlukningen, et ustabilt aktiemarked, et drastisk rentefald på realkreditlån og økonomisk pressede virksomheder er nogle af de begivenheder, som har fået telefonerne til at gløde hos Arvad Finanshus, forklarer Susanne Arvad. Hun tror dog ikke, at interessen vil forsvinde efter corona.

”Det her er ikke bare en corona-boble. Allerede nu, men om 5 og især 10 år tror jeg, markedet vil se helt anderledes ud. Der vil være færre pengeinstitutter og flere finansielle uvildige rådgivningshuse, og de vil være forholdsvist store,” siger Susanne Arvad.

Seneste nyt