Menu luk

Sparekasse hædrer klimaiværksætter

Middelfart Sparekasse vil ind i klimakampen. Derfor kårede sparekassen i fredags Lyras som årets klimaiværksætter, et nyt initiativ, sparekassen har iværksat for at sætte fokus på bæredygtigt iværksætteri. Med prisen følger 250.000 kroner og gratis rådgivning fra sparekassen i et år.

8. sep 2020
3 min

Middelfart Sparekasse vil ind i klimakampen. Derfor kårede sparekassen i fredags den nordjyske virksomhed Lyras som årets klimaiværksætter i Danmark. Lyras har fundet en metode til at pasteurisere med UV-lys, som sænker energiforbruget med 90 procent og vandforbruget med 60 procent i forhold til den traditionelle pasteuriseringsteknik med først opvarmning og siden nedkøling.  

Med prisen som årets klimaiværksætter følger en check fra Middelfart Sparekasse på 250.000 kroner og gratis rådgivning og løbende sparring fra sparekassen i et år. Klimaprisen er et helt nyt initiativ fra sparekassen, som ønsker at sætte fokus på bæredygtigt iværksætteri. 

”Der er ingen tvivl om, at vi som sektor skal være med til at løfte den grønne omstilling og være en aktiv del af en klimadagsorden, hvis vi skal lykkes med en grøn omstilling. Vi har med konkurrencen valgt at sætte fokus på de folk som allerede er i gang med at løse et problem og finde den bedste af de bedste. Ambitionen er at vi forhåbentlig kan gøre det flere år i træk”, siger Bjarne Jacobsen, Kommunikationschef i Middelfart Sparekasse, til Nyhedsbrevet Finans.

 

Øget fokus på bæredygtighed

Ifølge Bjarne Jacobsen har Middelfart Sparekasse et øget fokus på bæredygtighed. Som flere andre pengeinstitutter har sparekassen lanceret et elbillån og et energilån til renovering af boligen ligesom kundernes udvalg af grønne investeringer i investeringsporteføljerne også vokser, forklarer kommunikationschefen. Han håber, konkurrencen kan være med til at spire nye bæredygtige frø.

”Vi ønsker at sætte fokus på bæredygtigt iværksætteri både for generelt at højne kendskabet til bæredygtigt iværksætteri og for at vise, at vi også kan støtte økonomisk. Vi håber, at konkurrencen og det øgede fokus på klimavenlige ideer kan give andre mod på at kaste sig ud i at tage favntag med de helt store problematikker, vi står og skal have løst,” siger Bjarne Jacobsen, som håber, at initiativet også booster sparekassen internt:

”Jeg håber, at mine kolleger synes, at det er dejligt, at vi med konkurrencen involverer os i klimaet og arbejdet med grøn omstilling og måske også bliver en lille smule stolt over at være i et pengeinstitut, som gør sådan noget her, som er et lille skridt ved siden af kerneforretningen.”

Sådan bliver du årets klimaiværksætter

Middelfart Sparekasse har lavet ”Årets klimaiværksætter” i samarbejde med de seks lokale erhvervshuse, som på tværs af regionerne har indstillet forskellige kandidater. Seks kandidater dystede i finalen, hvor de i et ”Løvens Hule-”setup, skulle præsentere deres ide for et panel med fem deltagere, som afgjorde, hvem der løb af med de 250.000 kr. Iværksætterne blev vurderet ud fra tre kriterier.

  1. Forretningsideen skal have en positiv virkning på de globale miljømæssige udfordringer og bidrage til den grønne omstilling.
  2. Forretningsideen skal have et vækstpotentiale og være skalerbar.
  3. Du skal som iværksætter have et stort drive og en vilje til at gøre en forskel.

Seneste nyt