Menu luk

Fintech-ugen vakte stor global interesse

Mere end hver anden deltager i Copenhagen Fintech Week 2020 kom uden for Danmarks grænser, hvilket er fire-fem gange flere internationale deltagere end normalt. Vi er superstolte og meget tilfredse med arrangementet, siger Simon Schou fra Copenhagen Fintech Lab.

22. sep. 2020
2 min

Mere end 1.400 mennesker fordelt på mere end 50 lande var tunet ind på Copenhagen Fintech Week, da konferencen tirsdag 15. september fik sin digitale debut. En debut, som forløb over alt forventning, lyder det fra Simon Schou, innovationsdirektør i Copenhagen Fintech Lab, som arrangerer Fintech-ugen.

”For mig at se har dette års Fintech Week været en af de mest globale fintech-konferencer i år, som man har set i Europa uden for London. Det er vi superstolte over. Vi er meget, meget tilfredse med udbredelsen og deltagelsen, og vi har også indtryk af, at deltagerne har brugt det relativt aktivt”, siger Simon Schou, innovationsdirektør i Copenhagen Fintech Lab, til Nyhedsbrevet Finans.

Ifølge innovationsdirektøren har det digitale set-up øget konferencens internationale rækkevidde. Mere end halvdelen af deltagerne til konferencen kommer uden for Danmarks grænse, og det er 4-5 gange flere internationale deltagere end normalt, fortæller Simon Schou, som glæder sig over den store interesse.

”Vi er superglade for, at vi fik udvidet det internationalt globale netværk med talere og deltagere fra hele verden også steder som Sydamerika, Sydafrika og Australien, som aldrig ville være repræsenteret ved en fysisk konference. Så selvom deltagere fra Nordea og Danske Bank ikke fysisk har kunne stå og snakke sammen, har de haft muligheden for at få nogle nye kontakter og sætte et virtuelt møde op med en fra fx Banco de Brasil eller Banco de Chile,” siger Simon Schou.

 

Næste års fintech-uge bliver også digital

Hvor meget Fintech-ugens deltagere har benyttet sig af muligheden for at skabe relationer på tværs af lande og kontinenter, har innovationsdirektøren svært ved at vurdere. For at blive klogere på værdien af digitale konferencer versus fysiske konferencer sender Copenhagen Fintech Lab derfor en survey ud til mere end 1.400 deltagere.

Indtil videre har Copenhagen Fintech Lab fået sig en masse digitale erfaringer og et mere end 40 timer langt arkiv med optagelser fra fintech-ugens samtlige 68 sessioner i form af præsentationer og paneldebatter. Og allerede nu tyder det på, at en digital adgang til næste års fintech-uge bliver uundgåelig.

”Det er oplagt at arbejde på at lave en hybridvariant, hvor det bliver muligt at være med både digitalt og fysisk til fintech-ugen næste år. Vi har allerede besluttet at lave et digital alternativ til alle vores arrangementer det næste års tid, så vi ikke kommer i en situation, så vi bliver nødt til at aflyse et arrangement på grund af coronaen”, slutter Simon Schou.

Copenhagen Fintech Week 2020 i tal

  • Godt 1.400 deltagere fra mere end 50 lande
  • 175 talere fra godt 40 lande
  • 68 sessioner, i form af præsentationer og paneldebatter, fordelt på 4 scener, der kørte samtidigt
  • Hver deltager var i snit tilmeldt 12 sessioner
  • Hver session havde i gennemsnit ca. 100 tilmeldte
  • Mere end 640 forskellige virksomheder deltog, herunder godt 300 fintech startups, godt 180 større virksomheder, mere end 60 investorer, godt 15 vidensinstitutioner (universiteter) og andre.

Seneste nyt