Menu luk

Automatisering vinder frem inden for bogføring

Kaunt A/S, der er en del af Copenhagen Fintech Lab, har udviklet avancerede maskinlæringsmodeller, som foreløbig 23 danske kommuner anvender til at spare tid og ressourcer i deres bogføring. ”Nu retter vi fokus på at få private virksomheder som kunder”, siger Sofie Grue Haumann, Head of Strategic Marketing

12. maj 2020
2 min

Automatisering er på hastigt fremtog inden for det finansielle område med udgangspunkt i et webinar, Finansforbundet og Dansk IT stod bag.

Automatisering inden for kommunal bogføring og fakturabehandling er også ganske udbredt. It-virksomheden Kaunt, der er en del af Enversion, har udviklet avancerede maskinlæringsmodeller, som foreløbig 23 danske kommuner og et par regioner bruger til at håndtere flere hundredtusinder fakturaer, der skal betales i løbet af et år.

"Vores mission er fundamentalt at ændre måden, hvorpå organisationer håndterer fakturaer, så vores kunder kan bruge tiden på noget andet. Vi sætter strøm til fakturahåndteringen, så samtlige trin fra opsætning, drift og løbende overvågning er 100% automatiseret i realtid", siger Sofie Grue Haumann, Head of Strategic Marketing i Kaunt og Enversion.

Kaunts kunder har mellem 20.000 og 325.000 fakturaer om året, der skal håndteres.
"Jo flere fakturaer du har, jo større besparelse får du ved at bruge vores algoritme. Vores algoritme har set over 18,3 millioner fakturaer igennem og kan lynhurtigt håndtere de standardiserede udbetalinger, som kommunens økonomiafdeling skal gennemføre. Eksempelvis har en kommune sat en beløbsgrænse på 5.000 kroner i algoritmen, og det betyder, at alle skoler, daginstitutioner med flere i kommunen sparer tid på at håndtere fakturaerne. De fakturaer, der skiller sig ud beløbsmæssigt, vil algoritmen identificere, så de fortsat behandles manuelt", forklarer Sofie Grue Haumann.

Hun er fysisk placeret i Copenhagen Fintech Lab på Applebys Plads 7 i København sammen med en sælger, mens resten af de 30 medarbejdere, hvor hovedparten er it-programmører, befinder sig i Aarhus.

Satser på private virksomheder

For nylig har Kaunt landet en C20-virksomhed som kunde, og i den kommende tid vil man rette fokus på at få flere private virksomheder som kunder – også gerne i den finansielle sektor. Kravet er, at der en vis volumen i fakturaerne, så man historisk har data for sine fakturaer nogle år tilbage til brug for maskinlæringsmodellen, der skal lære af den historiske bogføring.

"Vi er den eneste virksomhed herhjemme, der automatiserer fakturaflowet så effektivt og professionelt ved hjælp af ", siger Sofie Grue Haumann med henvisning til de specialiserede kompetencer inden for datamodellering, maskinlæring og kunstig intelligens, som Kaunt og Enversion er i besiddelse af.
Enversion blev grundlagt i 2009 af Jacob Høy Berthelsen ud fra en idé om, at de bedste beslutninger træffes på baggrund af proaktiv brug af data. Virksomhedens ene forretningsben er sundhedsdata, hvor man blandt andet analyserer data for Sundhedsstyrelsen – aktuelt blandt andet udviklingen af coronasmitte. Det andet ben er Kaunt, som leverer løsninger inden for økonomi – udover bogføring også indkøb samt finansielt overblik.


Find ud af om Kaunt


Emner

Seneste nyt