Menu luk

Mange nye muligheder for at netværke for expats

Danmark får dårlige skudsmål af herboende udlændinge i undersøgelse, når det gælder muligheden for at få venner. Men i Finansforbundet er der mange tilbud om netværk og arrangementer. Næstformand Steen Lund Olsen opfordrer til at tage en udenlandsk kollega under armen til nogle af de udbudte arrangementer.

18. nov 2019
3 min

Danmark er verdens dårligste sted af få nye venner. Det viser en undersøgelse i 64 lande blandt 20.000 mennesker, der arbejder i et andet land end deres hjemland.

Det er tredje år i træk, at Danmark ligger i bund på det område, så resultatet overrasker ikke Lene Nording-Grooss, der er konsulent i Finansforbundets Work Life Investment. Her er man, som noget relativt nyt, i gang med at skabe netværksmuligheder og andre typer af tilbud, der giver udlændige i sektoren mulighed for at komme tættere på danskere og føle større samhørighed.

"Vi ved, at mange kæmper med ensomhed og hører også, at vi danskere opleves som mere optaget af vores eget end i andre lande. Danskere er mindre spontane og mere optaget af vores hjemmeliv, foreningsliv og egne venner".

I mange andre lande er der større tradition for at gå ud sammen efter arbejde, men her i landet skal både mænd og kvinder hente børn. Vejret er heller ikke altid så indbydende til byliv og udendørsliv som under sydligere himmelstrøg.

"Men der er faktisk rigtig gode muligheder for at få nye kontakter via de arrangementer og netværk, vi tilbyder i Finansforbundet. Og når vi danskere åbner op, så er vi faktisk meget åbne og vil gerne".

Holder job i Danmark

Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet, forklarer, at Finansforbundet ikke alene gør noget ud af netværk for expats skyld, men også for både sektoren og samfundets.

"Det er også vigtigt, fordi mange udlændinge sidder i udviklingsjob, som vi gerne vil holde i Danmark. Det er der en bedre chance for sker, hvis de føler sig inkluderet og bliver glade for at være her. Her skal vi løfte i flok, fordi det giver mening fra kollega til kollega, men også for vores samfund i det store perspektiv", siger Steen Lund Olsen og opfordrer danskerne til at tage en udenlandsk kollega under armen til nogle af de udbudte arrangementer i forbundet.

"Sektoren bliver mere og mere global i både selve forretningen og medarbejdersammensætningen, og jo flere internationale kolleger, der bliver en del at det store netværk Finansforbundet er, jo flere tilbud bliver der udviklet og tilbudt".

Hvis man ikke på Finansforbundets hjemmeside finder det netværk eller tilbud, man leder efter, har man også gode muligheder for at få forbundets eller sin kreds hjælp til at realisere en god idé. Et initiativ, som kommer fra et medlem, er 'The Finansforbundet Internationals Network', som stadig er i støbeskeen. Ideen kommer fra newzealandske Vicki Leigh-MacKenzie fra Danske Bank, som følte sig ensom, da hun flyttede fra London til København. Hun fandt med tiden ud af, at hun langt fra var alene med den følelse, og har fået opbakning af både banken og Danske Kreds til sin idé.

Planen er, at netværket skal være en platform til at forstå den danske arbejdskultur og bidrage til at sikre, at den internationale viden og erfaring bliver brugt. Netværket skal byde på forskellige events, det kunne være bogklub, fodboldhold, vinsmagninger eller noget helt fjerde.

Hvis du har lyst at være en del af det netværk, kan du kontakte Daniel Dalum-Larsen fra Finansforbundet på ddl@finansforbundet.dk.

Du kan læse om Finansforbundets netværk på hjemmesiden, den engelske og danske version findes her:

https://www.finansforbundet.dk/en/membershipbenefits/Pages/network.aspx

https://www.finansforbundet.dk/da/arrangementer-medlemstilbud/Sider/udvidditnetvaerkifinanssektoren.aspx

 

 


 


Seneste nyt