Menu luk

Samtlige 20 assurandører opsagt i LB Forsikring

Overrasket, forundret og ærgerlig. Det var følelsen LB Forsikrings 20 assurandører stod tilbage med, da de fredag den 22. september fik at vide, at selskabet fyrer hele sit assurandørkorps. Det er den sorteste dag i mit lange arbejdsliv, fortæller Per Pedersen, formand for Assurandørforeningen i LB Forsikring.

24. sep 2017
2 min

​"Det er en trist dag for alle assurandører, som er blevet fyret og en trist dag for LB Forsikring og alle vores kunder. Selskabet mister en masse erfaring og lokalkendskab i landet ved at fravælge hele sit assurandørkorps. Vi er overraskede, forundrede og ærgerlige. Og personligt er det den sorteste dag i mit lange arbejdsliv", siger Per Pedersen, formand for Assurandørforeningen i LB Forsikring til Nyhedsbrevet Finans.

Per Pedersens udmelding er en reaktion på, at LB Forsikring fredag den 22. september valgte at lukke sit assurandørkorps og opsige samtlige 20 assurandører, som geografisk er spredt over hele landet. Alle assurandører er blevet fritstillet.

Ifølge Per Pedersen begrundede selskabet sin beslutning med, at den digitale udvikling har betydet, at kundernes efterspørgsel efter assurandører er faldet hen over de senere år, mens web- og telefonsalget tilsvarende er vokset, en udvikling selskabet vurderer vil fortsætte.

Frustrerede assurandører

Salget fra LB Forsikring, som er landets tredjestørste skadesforsikringsselskab på privatmarkedet, sker nu altså kun via telefon og web, og det ærgrer Per Pedersen, som understreger, at Assurandørforeningen i LB Forsikring ikke er enig i den ledelsesmæssige beslutning om at lukke assurandørsalgskanalen.

"Uden ansigt-til-ansigt salget mister LB Forsikring følingen med kunderne. Risikovurderingen og behovsanalysen af kunderne bliver ikke lige så skarp med et telefon- og websalg. Så det er er en beslutning, vi ikke er enig i. Vi har et velfungerende assurandørkorps, som indtegningsmæssigt ligger over sit budget. Vi opfylder vores måltal. Vi har performet og gjort det vi skulle. Det er det, som er det mest frustrerende", siger Per Pedersen, som bliver bakket op af Assurandør Kredsens formand Carsten Nielsen.

"Det er en meget overraskende beslutning, LB Forsikring har taget ved at lukke assurandørkanalen i selskabet helt ned. Digitalisering og webbaserede løsninger er naturligvis kommet for at blive. Jeg er dog af den klare overbevisning, at personlig kontakt omkring noget så afgørende i menneskers liv som forsikringsforhold er noget, der altid vil være efterspurgt blandt kunderne. Vi er som assurandører i stand til at tilføre selskaberne kunder, som de ellers aldrig var kommet i nærheden af", siger Carsten Nielsen til Nyhedsbrevet Finans.

Ifølge Per Pedersen er de nu 20 opsagte assurandører fra LB Forsikring en garvet flok i alderen 30-60 år med en gennemsnitsanciennitet på 16 år, som nu må se sig om efter nye job. Assurandørforeningen i LB Forsikring holder medlemsmøde torsdag den 28. september i Middelfart og informationsmøde i Finansforbundet mandag den 2. oktober, hvor blandt andet outplacementfirmaet AS3 kommer. Assurandørforeningen i LB Forsikring bliver officielt nedlagt på en generalforsamling i foråret 2018.

Seneste nyt