Menu luk

Fra bankrådgiver til underviser

Når adjunkt Susanne Boel Kirkegaard træder ind i klasselokalet på Erhvervsakademi Dania for at undervise finansøkonomstuderende, har hun sine 18 år fra bankverdenen med sig

8. nov. 2017
4 min

Da hun var ansat i Danske Bank, var Susanne Boel Kirkegaard med til at oplære bankens praktikanter. Det var her, hendes interesse for at undervise blev vakt. Lysten til at lære fra sig var stor, og det har nu resulteret i, at hun er trådt et skridt ud af bankverdenen for at blive underviser på Erhvervsakademi Danias finansøkonomuddannelse i Silkeborg.

"Det var virkelig givende at være med til at lære praktikanterne op. Jeg har altid været bidt af bankfaget, så det er en stor glæde, når jeg ser andre vokse med det. Så da Dania slog stillingen op, greb jeg muligheden for at undervise fremtidens bankansatte", siger Susanne Boel Kirkegaard.

Hun tiltrådte stillingen som adjunkt hos Erhvervsakademi Silkeborg 1. august, og hun er allerede godt i gang med sit første hold studerende. Det var dog ikke helt let at tage beslutningen om, at hun skulle bryde med de vante rammer i banken.

"Det krævede lige en weekend, da jeg fik tilbudt jobbet. Jeg har altid været glad for mine ansættelser i forskellige banker, så jeg skulle opveje fordele og ulemper, før jeg takkede ja", siger Susanne Boel Kirkegaard.

Hun startede sin karriere i bankverdenen som elev i Unibank i 1999, der sidenhen skiftede navn til Nordea. I 2007 forlod hun Nordea for at tage et job som bankrådgiver i Sparekassen Kronjylland. I 2013 var det Danske Bank, der blev den næste udfordring. Og inden hun tog jobbet som underviser, var hun forbi Nordea endnu en gang, hvor hun i 2016 startede i deres afdeling i Viborg.

Banklivet inddrages i undervisningen

Dania søgte specifikt efter en underviser, der havde erfaring med sig fra bankverdenen. En erfaring, som Susanne Boel Kirkegaard i høj grad bruger, når hun står foran tavlen.

"Jeg fortæller dem om både heldige og uheldige episoder fra min egen tid i banken. Ved at drage dem ind i undervisningen kan de lære noget af det og blive klogere på, hvordan man kan tackle visse situationer. Lige nu har vi for eksempel meget om kommunikation med kunderne, så her inddrager jeg eksempler, hvor rådgiver og kunde for eksempel er gået skævt af hinanden, hvilket ødelægger kommunikationen og dermed kundeoplevelsen", fortæller Susanne Boel Kirkegaard.

Fortællingerne fra hendes eget liv er også med til at fange de studerendes interesse.

"Det virker, som om de synes, at det er spændende, når jeg kommer med hverdagshistorierne. Det er, som om de bedre kan sætte teorien i perspektiv, når de hører det i forbindelse med eksempler fra virkeligheden", siger Susanne Boel Kirkegaard.

Rollespil er også en del af undervisningen, og her kan Susanne Boel Kirkegaard igen trække på sine egne erfaringer fra bankverdenen. Både når det kommer til de episoder, som eleverne skal fremføre for hinanden og i forståelsen af, hvorfor de overhovedet skal stå foran tavlen og spille skuespil.

"Mange af de studerende er ikke vildt glade for de her rollespil, men der er også mange, der sidder ude i sektoren, som ikke er vilde med rollespil. Men her har jeg forklaret dem, at de lige så godt kan vænne sig til det, for det slutter ikke ved skolen. Det er nemlig også en del af det, der sker ude i sektoren, når man skal udvikle sig. Det har været med til, at de nu har skiftet indstilling og tænker, at de lige så godt kan vænne sig til det", fortæller Susanne Boel Kirkegaard.

En personlig udvikling

Selvom Susanne Boel Kirkegaard var nervøs, den første dag hun skulle stå foran de nye studerende på finansøkonomuddannelsen, er hun nu ved at have fundet sig godt til rette i tilværelsen som underviser. En tilværelse, der beriger hendes hverdag på en ny måde.

"Jeg føler mig hjemme foran tavlen. Jeg synes, det er fedt at lære fra mig. Det giver mig noget helt specielt i hverdagen, og har de studerende været godt med en dag, går jeg hjem rigtig glad og med et smil på læben", siger Susanne Boel Kirkegaard.

Stillingen som adjunkt indeholder et uddannelsesforløb, hvor Susanne Boel Kirkegaard over de næste fire år skal uddanne sig til lektor. Det giver god plads til at udvikle sig med jobbet.

"Jobbet er også en uddannelsesstilling, og det ser jeg rigtig positivt på. Jeg har altid været glad for selv at lære nyt, så det gør det spring, jeg har taget fra banksektoren og ind i det her job, yderligere spændende. Samtidig handler det lige nu i høj grad om at tilrettelægge min egen undervisning og mit eget undervisningsmateriale. Så jeg er også i gang med at skabe min egen identitet som underviser, hvilket er både hårdt og spændende", siger Susanne Boel Kirkegaard, der generelt er rigtig glad for den nye tilværelse som underviser.

Seneste nyt