Menu luk

Finansuddannelserne fastholder populariteten

I alt 2.143 studerende er i år optaget på finansøkonomuddannelsen og professionsbacheloren i finans. Det er blot 7 studerende færre end sidste år, hvor antallet af optagede på uddannelserne nåede en rekordhøjde på 2150.

7. aug 2017
1 min

​Finansøkonomuddannelsen og professionsbacheloren i finans fastholder populariteten fra sidste år, hvor et rekordstort antal blev optaget på de to uddannelser landet over. I 2016 lå antallet af optagede på 2.150 studerende, mens det i år er på 2.143. Heraf er 699 optaget på professionsbacheloren, og 1.444 er optaget på finansøkonomuddannelsen.

Det store optag glæder Bo Steen Larsen, der er områdechef for de to uddannelser på Cphbusiness i København. Her har de optaget det samme antal studerende på uddannelserne som sidste år, og den adgangsgivende karakter er steget på begge uddannelser.

"Tager vi professionsbacheloren i finans, så er den adgangsgivende karakter rekordhøj med 7,2 i år. Det er meget tilfredsstillende, at vi holder momentum omkring det, da der er mange kvalificerede ansøgere, der søger ind," siger Bo Steen Larsen til Nyhedsbrevet Finans.

Sidste år var den adgangsgivende karakter på 6,8 for professionsbacheloren i finans på Cphbusiness.

Bo Steen Larsen fortæller, at de primært rekrutterer ansøgere, der har valgt uddannelserne som deres første prioritet.

"Vi får altså nogen, der vil uddannelserne, og det er jeg meget begejstret for. Vi kan også se, at mange af vores nuværende studerende godt ved, hvad de vil være, når de er færdige. De er meget bevidste om, at de vil i den finansielle sektor, og om de vil være ejendomsmægler, bankmand eller hvad det nu måtte være," siger Bo Steen Larsen.

Se udviklingen for optaget på finansuddannelserne her.

 

Seneste nyt