Menu luk

Finansansattes a-kasse stævner it-firma

Efter flere års forsinkelse har de finansansatters foretrukne a-kasse FTFa valgt at stævne it-firmaet KMD for 85 millioner kroner for et fejlslagent nyt a-kassesystem. ”Vi har lagt rigtig mange ressourcer i projektet som primær udviklingspartner i de tre år, projektet var i gang”, siger Michael Darmer, administrerende direktør i FTFa.

26. jun 2017
1 min

​It-firmaet KMD fik i maj 2014 opgaven med at udvikle et nyt a-kassesystem til blandt andet FTFa med det lovende navn Føniks. I februar i år valgte FTFa at fyre firmaet, da FTFa ikke vurderede, at KMD havde levet op til sine forpligtelser.

Nu har FTFa valgt at stævne KMD for 85 millioner kroner.

"Når beløbet er blevet så stort, skyldes det blandt andet, at vi har lagt rigtig mange ressourcer i projektet som primær udviklingspartner i de tre år, projektet var i gang. Den indsats er nu spildt," siger administrerende direktør i FTFa, Michael Darmer til Nyhedsbrevet Finans.

I stedet har FTFa nu indgået en aftale med Netcompany, der skal levere et nyt system i første kvartal 2018.

Føniks-systemet skulle have været leveret i december 2015. På et tidspunkt opdagede FTFa, at KMD reelt havde stoppet udviklingen af Føniks.

Den nye stævning af KMD kommer efter, at KMD ifølge Computerworld i forvejen længe har kæmpet med utilfredse kunder hos både kommuner, regioner, SKAT og ATP.

Ifølge Michael Darmer får udsættelsen ingen umiddelbare konsekvenser for medlemmerne.

"De vil møde det, de plejer. Men vi ville selvfølgelig gerne lidt hurtigere have tilbudt dem et nyt og lækkert system med bedre muligheder for kommunikation og selvbetjening".

KMD's kommunikationschef Christoffer Hellmann bekræfter over for Ritzau, at man har modtaget en stævning fra FTF's a-kasse men ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere den.

FTFa har godt 140.000 medlemmer.

Seneste nyt