Menu luk

En blåstempling af København som fintechhub

København er vært for Money20/20-konferencen, som i slutningen af juni bringer cirka 4.000 fintech-interesserede fra hele verden til Amager. Medstifter af kommunikationsfirmaet Norfico Kristian T. Sørensen mener, at konferencen giver København uvurderlig omtale.

​Fintech-entusiaster, iværksættere og ledere og direktører fra store firmaer samles i Bella Centeret på Amager til Europas største Fintech-konference, Money 20/20, fra den 26. til den 28. juni. Sidste år deltog 3.750 personer fra 70 forskellige lande, og i år har cirka 4.000 tilmeldt sig arrangementet.

Til konferencen vil bl.a. topchefer for store internationale virksomheder som Visa, Samsung, Barclays og Amazon være på talerstolen, og der vil være rig mulighed for at netværke med mennesker fra hele verden via en Money20/20-app, der er udviklet til lejligheden.  

Money20/20 arrangerer årligt tre store events rundt omkring i verden, hvor der bliver sat fokus på fintech og på andet finansiel innovation indenfor mobil- detail- og marketingtjenester. Arrangementerne finder steder i Las Vegas, Singapore og som europæisk værtsby har Money20/20 valgt København.

Kristian T. Sørensen, som er medstifter af kommunikations og rådgivningsfirmaet Norfico, der har specialiseret sig i rådgivning til fintech-virksomheder, fortæller, at valget af København som vært for arrangementet er en stor gevinst for byen.

"At Money20/20 for anden gang har valgt København som vært for arrangementet, er i høj grad en blåstempling af København som fintech-hub", siger Kristian T. Sørensen, der også mener, at arrangementet vil give København uvurderlig omtale.

Kontantløse danskere

Kristian T. Sørensen kan godt forstå, hvorfor en by som København er blevet valgt som værtsby for arrangementet.

"København en hip by, hvor man lægger vægt på enkelt design og har en tydelig profil, som passer godt til de her mennesker. Derudover er vi i Skandinavien tæt på at være kontantløse sammenlignet med andre steder i Europa, så derfor passer Danmark og København rigtig godt til eventet", siger Kristian T. Sørensen, og henviser til at danskerne er blandt de mest digitale når det kommer til betalinger hvilket tydeligt ses på brug af kontaktløse kort og ikke mindst på brugen af MobilePay som nu runder 100 milliarder kroner.

Ifølge Kristian T. Sørensen bliver London stadigvæk betragtet som fintech-hovedstaden, selvom virksomheder i København og andre Europæiske byer som for eksempel Stockholm, Berlin, Paris og Tallinn er begyndt at koncentrere sig om fintech. Men København skal ikke se de andre byer som konkurrencer men derimod som partnere, mener Kristian T. Sørensen. 

"Hub som jo på engelsk betyder nav, fungerer kun optimalt, hvis der er noget udenom til at få det til at køre. Det kræver altså at alle samarbejder for at fremme fintech over hele verden", siger Kristian T. Sørensen.

Læs mere om Money2020-konferencen her.

Seneste nyt