Menu luk

75 fyringer i årets første to måneder

Saxo Bank, Nordea, Danske Bank, Spar Nord og Topdanmark har delt fyresedler ud i januar og februar, viser en opgørelse fra Finansforbundet. ” Nogen var i chok, mens andre havde forventet det”, siger Ole Døssing Christensen, formand for Assurandørforeningen i Topdanmark, om de 13 afskedigelser af assurandører i selskabet.

5. mar 2017
1 min

​Stigende økonomiske overskud i finansvirksomheder er ikke en garanti for bevarelse af arbejdspladser. Det har 75 finansansatte måttet sande i årets første to måneder, hvor de er blevet afskediget.

Saxo Bank har sagt farvel til 31, Nordea 16, Spar Nord 9, Danske Bank 6 og Topdanmark 13, viser en opgørelse fra Finansforbundet, som er baseret på indberetninger fra tillidsmændene i virksomhederne.

Ifølge Ole Døssing Christensen, formand for Assurandørforeningen i Topdanmark, er fyringerne af de 13 assurandører et resultat af, at det internationale analysefirma Cognizant i et halvt år har fulgt udvalgte medarbejdere i privatområdet for at se, hvordan deres arbejdsdag er. Cognizant er herefter kommet med en vurdering af, hvad der kan gøres smartere og eventuelt flyttes andre steder hen med henblik på at effektivisere forretningen. Og det er ud fra undersøgelsen og anbefalingerne fra analysefirmaet, at Topdanmark har valgt at skære i sin stab af privatassurandører.

"Vi har gået og ventet på, hvad der kom ud af undersøgelsen. Nogen privatassurandører har nok haft på fornemmelsen, at der ville ske noget, fordi flowet af kundeemner var for nedafgående, så det var en naturlig tilpasning af markedssituationen. Men de fyrede reagerede meget forskelligt. Nogen var i chok, mens andre havde forventet det", siger Ole Døssing Christensen, formand for Assurandørforeningen i Topdanmark.

Seneste nyt