Menu luk

Vi vil byde velkommen til vores nye kolleger

Nyheden om Jyske Banks køb af Handelsbankens danske aktiviteter kom formodentlig ikke som den største overraskelse for hverken medarbejdere i Jyske Bank eller i Handelsbanken, da den blev offentliggjort d. 20.06 af Anders Dam og Lars Mørch i fællesskab.

Pressen havde haft et kæmpe fokus på netop det scenarie i et stykke tid – især i den sidste uge frem til offentliggørelsen.

Det kan ikke have været nemt at sidde som medarbejder siden oktober måned sidste år uden at vide, hvad fremtiden skulle bringe.

For mig er det et lille deja-vu. Jeg kan ikke lade være med til at tænke tilbage på dengang, min daværende arbejdsplads – Holstebro Bank - blev købt af Jyske Bank. Optakten var godt nok en anden, idet vi medarbejdere ikke vidste, at vores arbejdsplads var til salg. Nyheden om opkøbet kom for de fleste af os ud af det blå. Men uvisheden om, hvad der nu skulle ske, var stor.

Jeg husker stadigvæk, at mange af mine kolleger græd og var ret bange for, hvad fremtiden ville bringe.

Jeg havde det held, at jeg gik på bankskole med en rigtig rar fyr, der kom fra den lokale afdeling af Jyske Bank i Holstebro, og jeg vidste fra ham, at han var rigtig glad for at være der. Det gjorde mig tryg.

Jeg kunne sagtens forestille mig at arbejde sammen med ham. Når han var glad for at arbejde i Jyske Bank, så var jeg helt sikker på, at jeg også ville blive glad for at være der.

Den historie fortalte jeg, når jeg fik mulighed for det, til de af mine kolleger, der ikke i forvejen kendte noget til Jyske Bank.

Efter kort tid begyndte jeg virkelig at glæde mig. Jeg så hurtigt fordelen ved at komme til et landsdækkende pengeinstitut med de muligheder, der lå i det.

Da vi skulle konvertere IT system var alt kaos. Vi havde fx kassedifferencer på svimlende beløb – bare fordi vi ikke brugte systemerne rigtigt. Det tog tid at lære det nye system. Vi arbejdede meget over.

De 8 medarbejdere fra den lokale afdeling af Jyske Bank knoklede for at hjælpe os og gjorde en kæmpe forskel både ved konverteringen og i tiden efter. De var søde og tålmodige. Ingen spørgsmål var dumme. De smed alt, hvad de havde i hænderne for at hjælpe os.

Og lige pludselig havde de fleste af os vænnet os til vores nye hverdag med nye systemer og ny ledelse – godt hjulpet af 8 dedikerede kolleger, der jo også selv skulle omfavne den store forandring, at de nu kom i en meget større afdeling, end den de havde været i tidligere.

Det er en gammel historie, men nogle af pointerne er stadigvæk relevante. Empati, ligeværd, vores vilje til at hjælpe og omfavne nye kolleger er nogle af de vigtigste fokusområder.

Vi skal byde vores 600 kommende kolleger velkommen og hjælpe dem godt ind i vores fællesskab, når vi engang kommer forbi closing.

Jeg vil sammen med mine kolleger i kredsbestyrelsen og vores tillidsrepræsentanter gøre det, jeg kan for at bidrage med et godt og trygt arbejdsmiljø både for nuværende og for nye kolleger.


I ønskes alle en rigtig god sommer.

Seneste nyt