Menu luk

Nyt om arbejdsmiljø

Igen er det tid til medarbejderundersøgelse og i en tid med temperatursænkning og energikrise, er det vigtigt at vi alle stadig holder fokus på det gode arbejdsmiljø

27. okt 2022
2 min
Af Line Skov Fuglkjær
  • Selma Ruud

Medarbejderundersøgelsen

Traditionen tro har oktober måned stået i medarbejderundersøgelsens tegn. Du har haft mulighed for at give dit besyv med i forhold til, hvordan det står til med arbejdsglæde og engagement ved dit skrivebord.

Medarbejderundersøgelsen er i Jyske Bank integreret med den lovpligtige arbejdspladsvurdering (APV). Derfor har du også svaret på spørgsmål om vores fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Vi håber, at du har deltaget med dine oprigtige og ærlige input. Inden længe skal du i fællesskab med dine kolleger tage hul på arbejdet med handlinger. Handlingsplanen skal understøtte de områder, I har peget på i undersøgelsen.

Arbejdet understøttes af jeres lokale arbejdsmiljøgruppe. I arbejdet har du som kollega en stor rolle i at fortælle, hvordan arbejdsglæden og engagementet ser ud ved netop DIT skrivebord. Kun ved at åbne munden og fortælle, hvad du ønsker af din arbejdsplads, har du mulighed for at ændre tingene, og være med til at fastholde alt det, der allerede fungerer.

Som du kan læse i nyhedsbrevets artikel om det psykiske arbejdsmiljø, er lige præcis dialogen vigtig for en organisation. 

Læs her om, hvilke ni faktorer, der definerer det gode job.

Energikrisen raser

Det vi har vidst den seneste tid er, at indeklimaet 2022/2023 bliver anderledes i forhold til, hvad vi plejer på baggrund af, at koncernen og samfundet ønsker at tage et ansvar og reducere vores energiforbrug.

Ventilationen kører i kortere tidsrum, vi skruer ned for varmen og slukker lys der, hvor det giver mening. Alt sammen ændringer, der vil påvirke os som mennesker og kolleger helt forskelligt.

Hjælp hinanden med at skabe et godt arbejdsmiljø også denne vinter. Invitér en kollega med op at stå ved hæve/sænkebordet. Gå en tur i din frokostpause. Brug øvelserne i øvelsesbanken. Tag en ekstra trøje med og husk også at få det gode humør med på arbejde hver dag, så er du med til at skabe et godt arbejdsmiljø til gavn for dig selv og din kollega.

Læs her, hvad Finansforbundet skiver om emnet.

 

 

 

 

Seneste nyt