Menu luk

Ny energi til fællesskabet

Den vigtige holdindsats i banken og i det faglige arbejde blev understreget på generalforsamlingen i Finansforbundet Jyske Bank Kreds. Den tidligere guld-roer Eskild Ebbesen inspirerede med paralleller fra sportens verden.

25. mar 2022
3 min

Egentlig var han hyret til at tale på den corona-ramte generalforsamling for to år siden, så det var et længe ventet foredrag, den tidligere roer Eskild Ebbesen lørdag holdt på generalforsamlingen i Finansforbundet Jyske Bank Kreds.
”Vindermentalitet handler om at kigge efter muligheder for at flytte sig selv og teamet til næste niveau. Det gør man blandt andet ved at holde øjnene på sin egen indsats”, forklarede en veloplagt Eskild Ebbesen.
Han indkasserede stort bifald af de godt hundrede fremmødte medlemmer, der var samlet på Vingsted hotel- og konferencecenter i Bredsten.
Eskild Ebbesen er kendt fra ’Guldfireren’ og var med til at sikre Danmark en stribe OL og VM-medaljer, og det var aldrig sket, hvis teamets samarbejde ikke havde været suverænt.

                            

Eget bidrag i fokus
Netop teamindsats og fokus på eget bidrag til fællesskabet var også vægtet i beretningen fra kredsformanden Marianne Lillevang.
Det kredsen kæmper for, er trygge medlemmer på en tryg arbejdsplads, sagde næstformand Johnny Christensen i sin tale:
”Det er rettesnoren for alt, hvad vi laver”.
Han konstaterede, at kampen i den grad stadig er relevant, men at den faglige kamp skal kæmpes på en anden måde end for 100 år siden: Ikke ved at nedlægge arbejdet, men ved at påvirke interessenter.
”Det gør kredsen via sit stærke bagland, i form af tillidsrepræsentanter og medlemmer, men også via en tæt relation til ledelsen. Som samarbejdspartner og samtidig tilpas meget vagthund omkring overenskomst og funktionærlov”.
Rollen som vagthund har i øvrigt udløst 50.000 kr. i bod til banken for to overtrædelser af overenskomsten, blev det oplyst i forbindelse med regnskabsaflæggelse. Hvad overtrædelserne handler om, kan ikke nærmere oplyses, af hensyn til de involverede.
Kredsen har også været på tæerne i forhold til, at stadig flere kolleger bliver udsat for barsk adfærd og voldsom retorik fra nogle af kunderne. Kreds og ledelse er enige om, at det er helt uacceptabelt og har der er udarbejdet setup for, hvordan den slags hændelser skal håndteres.

Fleksibilitet styrer
Der er i det hele taget en stribe indsatser i kredsen for bedre arbejdsmiljø, og en af de, der fylder, er arbejdet for og med fleksibilitet. Ovenpå coronaen har undersøgelser vist, at hjemmearbejde ikke er lykken for alle, men øget fleksibilitet efterspørges over en bred kam.
Arbejdet med at fordøje erfaringerne fra corona-nedlukningen og sætte dem i spil i arbejdsmiljøet er en længere proces, blandt andet har kredsen arbejdet med at klæde tillidsrepræsentanter på med de nye erfaringer.

                       

Finansforbundets næstformand Steen Lund Olsen, der også er formand for FTFa, kunne til gengæld fortælle om en hurtig succes på generalforsamlingen. Det handler om projektet Udsyn og ambitioner for ledige over 50 år. Projektet er et samarbejde mellem Finansforbundet og FTFa, og det har givet afkast:
”18 ud af 59 har fået arbejde i løbet af kort tid. Det er nu, hvor ledigheden er lav, at vi skal have alle med”.
Han talte også kort om overenskomstforhandlingerne i horisonten og opfordrede til, at så mange som muligt kommer med input via deres tillidsrepræsentant.

 

Du kan læse kredsens beretning her

 

Seneste nyt