Menu luk

Nyt år - nye håb

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at deltage på Finansforbundets virtuelle nytårskur sammen med 2.800 andre medlemmer af Finansforbundet fra hele sektoren. Undervejs svarede vi på spørgsmål, og det første lød: ”Hvad er dit håb for fremtiden?”, hvis du skal beskrive det med ét ord.

’Frihed’, ’Fleksibilitet’ og ’Normalitet’ var nogle af de ord, der rangerede højest.

Det var en god øvelse og sjovt at se de mange gode og relevante ord. Jeg ved ikke, hvor mange vi var fra Jyske Bank, men mon ikke vi har nogle af de samme håb for fremtiden!

Jeg blev ret inspireret af øvelsen. Det er meget relevant, at vi af og til stopper op og reflekterer over det, vi gerne vil hen imod, fremfor - som vi ofte gør - taler om det, vi vil væk fra.

I Jyske Bank Koncernen fortalte Anders Dam i sin juleudsendelse, hvad vi i koncernen skal arbejde hen imod frem til 2025. Vi skal være en selvstændig og værdiskabende bank med:

  • Forbedret aktiekurs
  • Kundetilfredshed i top 3
  • Medarbejdertrivsel i top 3
  • Bæredygtighedsrating i top 3

Det er nogle relevante og rigtig gode pejlemærker, som vi i Finansforbundet Jyske Bank Kreds kan bakke 100 procent op om. Det er mål, der både direkte og indirekte understøtter trivsel og arbejdsglæde for vores medarbejdere.

Tilfredse og glade medarbejdere bidrager på alle måder til det overordnede ønske om at forblive en selvstændig bank, og det er helt afgørende for, om vi lykkes, at ledere og medarbejdere skaber resultaterne i fællesskab.

Vi har brug for diversitet

Men jeg har et nøgleord mere frem til 2025. Nemlig diversitet, som jeg er overbevist om, vil bidrage mærkbart til at gøre vores arbejdsplads og vores resultater endnu bedre. Jeg drømmer om diversitet på alle niveauer i banken, hvor vi også skal være i top 3. Diversitet kan fx måles på:

  • Kønsbalance på alle niveauer – herunder ledelsesniveauer
  • Uddannelsesbaggrund
  • Kultur/etnicitet
  • Alder


Flere undersøgelser peger på, at diversitet fremmer innovation og kreativitet og aflejrer sig positivt på bundlinjen og i medarbejdernes trivsel, så det er indlysende at kaste kræfter ind i området. Det kommer til at tage tid, og er ikke bare noget, vi lige klarer ”over night”. Det skal gøres ordentligt og med de helt rigtige intentioner, og det vil jeg gøre mit til.

Alt i alt er jeg optimistisk for et år 2021, hvor vi i fællesskab skal arbejde for at styrke arbejdsglæde, resultaterne og en selvstændig arbejdsplads. Godt nytår!


Emner

Seneste nyt