Menu luk

Husk lige "S´et" i bæredygtighed

Jyske Bank arbejder med ESG (Environment, Social og Governance). Det er åbenlyst, at det haster med at redde klimaet, og det er ”E’et” i ESG. Men bæredygtighed er meget mere end klima, og vi har ikke talt så meget om det sociale – altså ”S`et”- endnu.

I 2017 havde jeg fornøjelsen at deltage i prisuddelingen for ”CSR Peoples Prize 2017”. Prisen er en hædersbevisning til en stor og en mindre virksomhed, som tager et særligt socialt ansvar.

Inden prisuddelingen fortalte Ørsted om deres vision for en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Selv om Ørsted malede et dystert billede, gav de mig samtidig et håb for, at vi kan bremse de voldsomme klimaforandringer, hvis vi alle tager et ansvar.

Jyske Bank arbejder med ESG (Environment, Social og Governance). Det er åbenlyst, at det haster med at redde klimaet, og det er ”E’et” i ESG. Men bæredygtighed er meget mere end klima, og vi har ikke talt så meget om det sociale – altså ”S`et”- endnu.

For Finansforbundet Jyske Bank Kreds er det bl.a. interessant, hvordan banken sikrer uddannelse af medarbejderne, hvordan banken holder fokus på et holdbart arbejdsliv og hvordan banken sikrer diversitet/mangfoldighed og plads til kvinder i ledelsen.

Heldigvis har Jyske Bank fokus på mange af de elementer, der ligger under ”S`et”.

Både kredsen, de lokale arbejdsmiljøgrupper og banken har øje for, at vi som medarbejdere skal trives hver dag. Vi har mange værktøjer, der har til formål at fremme trivsel både mentalt og fysisk, bl.a. med ”My Strain” og mulighed for ”mikropauser”, så både krop og hjerne kan få pauser i løbet af arbejdsdagen.

Historisk set har vi altid været en veluddannet flok i Jyske Bank, men tiden er også til, at vi tænker mere holistisk i forhold til uddannelse og ikke kun i forhold til den opgave, man skal udføre i det daglige. I kredsen mener vi, at medarbejderne i højere grad skal kunne bevæge sig på tværs af forskellige jobfunktioner med den rigtige efteruddannelse.

Kredsen arbejder for at skabe inkluderende arbejdsfællesskaber, hvor vi anerkender, at der findes mennesker med nedsat arbejdsevne. Det kan skyldes både psykisk og fysisk sygdom, at de har brug for et job, som tager hensyn til deres udfordringer.

Jyske Bank er en stor arbejdsplads, og jeg mener, at vi bør kunne hjælpe flere sårbare mennesker, end vi gør i dag og på den måde give noget tilbage til det samfund, vi er en del af.
Vores bank har et stort hjerte og nogle gode værdier. Det vil styrke mangfoldigheden, give stolthed og ikke mindst værdi til de personer, der bliver inkluderet i vores grønne fællesskab.

Det er vigtigt for mig at pointere, at der er mange flere vinkler på S`et, der skal foldes ud. Det er også vigtigt at fremhæve, at det netop er her, at Jyske Bank kan gøre en forskel og skille sig positivt ud.


God sommer😊

 

Seneste nyt