Menu luk

Derfor er det vigtigt med en tillidsrepræsentant hos dig – set ud fra en arbejdsmiljømæssig vinkel

I Jyske Bank koncernen har vi valgt at organisere arbejdsmiljøarbejdet ud fra det vi kalder ”nærhedsprincippet”.

29. okt 2021
2 min
Af Line Skov Fuglkjær
  • Selma Ruud

Nærhedsprincippet betyder, at hver enkelt afdeling har deres egen lokale arbejdsmiljøgruppe. Den lokale arbejdsmiljøgruppe består af din afdelingsdirektør og din tillidsrepræsentant.

Den lokale arbejdsmiljøgruppe har i fællesskab fokus på – og sætter rammerne for det daglige arbejdsmiljø.

Hvis en afdeling ikke har valgt en tillidsrepræsentant, består den lokale arbejdsmiljøgruppe alene af afdelingsdirektøren. Uagtet at vi har rigtig dygtige afdelingsdirektører i Jyske Bank, har en énmandsgruppe selvsagt ikke de samme muligheder for sparring og nuancering af problemstillinger  som en to-mandsgruppe. Derfor er det vigtigt, set ud fra en arbejdsmiljømæssig vinkel, at din afdeling får valgt en tillidsrepræsentant.

Din tillidsrepræsentant vil nemlig blive en ligeværdig partner med din afdelingsdirektør i den lokale arbejdsmiljøgruppe, hvor de to i fællesskab vil kunne få flere vinkler og nuancer i spil til gavn for både trivsel, engagement, arbejdsglæde og forretning.


Med en lokal arbejdsmiljøgruppe bestående af både ledelsesside og medarbejderside skabes der mulighed for at arbejde med et bredere perspektiv. Tillidsrepræsentanten har ofte en viden og nogle nuancer som afdelingsdirektøren ikke nødvendigvis har fokus på i hverdagen, ligesom det modsatte også er tilfældet. Derfor er det vigtigt med en ”hel” lokal arbejdsmiljøgruppe med to ligeværdige medlemmer.


Den lokale arbejdsmiljøgruppes arbejde skal meget gerne udmønte sig i, at du som medarbejder oplever, at de beslutninger, der træffes lokalt er både nærværende, brugbare og meningsfulde til glæde og gavn for det gode arbejdsmiljø – og i sidste ende bankens bundlinje. Vi tror på, at arbejdsglæde og bundlinje hænger sammen!

 

Seneste nyt