Menu luk

Vi skal bruge den læring, som vi har fået

Selvom COVID19 pandemien har været afskrækkende på mange måder og slet ikke er overstået endnu, så er det tid til at dykke ned i de positive effekter og finde ud af, hvordan vi kan balancere fleksibilitet og effektivitet og samtidig påvirke trivsel, arbejdsglæde og engagement i positiv retning.

1. jul 2020
3 min

Det føles som om, det er uendeligt lang tid siden, at Mette Frederiksen lukkede Danmark ned d. 11. marts. Jeg sad på mit værelse på Gl. Skovridergaard, da hun tonede frem i den ekstra udsendelse om aftenen, hvor hun med alvorlig mine bekendtgjorde, at en nedlukning nu var en realitet. Det gik op for mig, at der ikke var en reel chance for at gennemføre vores generalforsamling d. 14. marts. Vi havde ellers arbejdet med i det mindste at få en virtuel afvikling, og ærligt – det havde givet mig nogle søvnløse nætter. Jeg forestillede mig mange ting, der kunne gå galt, og ingen havde rutine i at afvikle sådanne arrangementer. Så på en måde var det en lettelse, at der nu ikke var så meget at rafle om. Jeg traf min beslutning den 11. marts efter ekstraudsendelsen. Det eneste ansvarlige var at aflyse arrangementet. Jeg sov som en sten den nat.

Onsdag d. 24. juni kunne vi så gennemføre en virtuel generalforsamling. Ikke, at jeg ikke var spændt på, hvordan det ville gå, men jeg var rimelig tryg ved, at det nok skulle gå godt. Vi var den fjerde kredsbestyrelse, der skulle gennemføre generalforsamling virtuelt. Mine super professionelle kolleger fra Finansforbundet på Applebys Plads førte os med sikker hånd igennem de knap 2 timer, som generalforsamlingen varede. Jeg ville helst have haft den fysiske afvikling, men når det nu skulle være, så var den virtuelle erstatning til at leve med.

Det er for mig et godt billede på, hvor hurtigt, vi har tilpasset os den nye situation. Vi er blevet dygtige til at begå os digitalt på rekordtid. Bevares – det kan blive meget bedre, men vi kan alle deltage i virtuelle møder på flere forskellige platforme og dele dokumenter på kryds og tværs med hinanden. Det er smart – til nogen ting.

De virtuelle møder har i den grad fået en kick-start - ikke kun hos os. Lægen kan møde patienter via videolink. Studerende er til virtuelle forelæsninger osv.

Ønsker om øget fleksibilitet

Vi har fået en fornemmelse af, hvordan digitalisering vil forandre vores (arbejds)liv i fremtiden. For mange er det positivt, at vi på mange måder får større fleksibilitet. Der er lavet undersøgelser, der har vist, at nedlukningsperioden med hjemmearbejde mv. har reduceret antallet af stressede medarbejdere mærkbart. Der er mange, der trives med, at man selv i højere udstrækning kan bestemme hvor og hvornår, man vil arbejde. I Jyske Bank Kreds er vi fra en del medlemmer blevet mødt med ønsket om netop øget fleksibilitet i form af mulighed for at arbejde hjemmefra.

Selvom COVID19 pandemien har været afskrækkende på mange måder og slet ikke er overstået endnu, så er det tid til at dykke ned i de positive effekter og finde ud af, hvordan vi kan balancere fleksibilitet og effektivitet og samtidig påvirke trivsel, arbejdsglæde og engagement i positiv retning. Det bliver en af de spændende opgaver, som vi skal gribe fat i efter sommerferien.

Indtil da kan vi forhåbentlig alle nyde vores ferie og få et velfortjent break. Jeg vil ønske jer alle en rigtig god sommer og ferie.

Seneste nyt