Menu luk

”Helbredstjek” og fremadrettede indsatser giver retning for den kommende tid.

Det var med en lidt underlig fornemmelse, at jeg i søndags pakkede kufferten for at tage til landsmøde i Finansforbundet. Underligt fordi vi i Finansforbundets hovedbestyrelse havde besluttet os for at afvikle landsmødet virtuelt denne gang. Det betød, at det kun var hovedbestyrelsen og nogle kolleger fra vores sekretariat fra Applebys Plads, der mødtes fysisk på Nyborg Strand. Vores delegationer deltog på distancen. I Finansforbundet Jyske Bank Kreds var vi en delegation på i alt 17 kolleger, som under hele landsmødet bakkede op på distancen fra hhv. Silkeborg og Lyngby.

Det var med en lidt underlig fornemmelse, at jeg i søndags pakkede kufferten for at tage til landsmøde i Finansforbundet. Underligt fordi vi i Finansforbundets hovedbestyrelse havde besluttet os for at afvikle landsmødet virtuelt denne gang.  Det betød, at det kun var hovedbestyrelsen og nogle kolleger fra vores sekretariat fra Applebys Plads, der mødtes fysisk på Nyborg Strand. Vores delegationer deltog på distancen. I Finansforbundet Jyske Bank Kreds var vi en delegation på i alt 17 kolleger, som under hele landsmødet bakkede op på distancen fra hhv. Silkeborg og Lyngby.

Der vil givet sidde nogle af jer, der ikke umiddelbart kan se, hvordan I får glæde af, at vi deltager i et landsmøde. Men et landsmøde har stor betydning og værdi for os alle – både for os som enkeltindivider, men også for fællesskabet. Landsmødet er vores ”helbredstjek”, hvor vi bl.a. kort dvæler ved de indsatser, vi har leveret de sidste 3 år. Derudover får vi et fælles billede af vores nuværende ”sundhedstilstand”. Fremfor alt får vi fastlagt og prioriteret indsatser for den kommende 3-års periode, der ikke bare skal gøre os i stand til at overleve, men forhåbentligt også løfter vores ”sundhed” og livskvalitet.

Vi har fokus på medarbejderne

I de forgange 3 år har vi taget hul på vigtige debatter, fx om bæredygtighed. Hvad betyder det? Det er der ikke et enkelt svar på, men vi har nu et godt fundament at arbejde videre på. I kredsen har vi haft et stort fokus på følgende 3 områder:

  • Samfundsansvar generelt
  • Trivsel, engagement og arbejdsglæde
  • Worklife Investment

 

Vi skal arbejde videre med de 3 områder, for der er stadigvæk meget at tage fat på.

Hvilket samfundsansvar bør vi tage på os?

Der er nye dagsordener på vej, der omhandler samfundsansvar. Jeg vil bare nævne et par af de steder, hvor vi mener, at vi skal sætte ind i Jyske Bank.

Tiden er nu inde til at skifte helikopteren ud med en raket. Vi skal ud i rummet.  Derfra bliver udsynet endnu større, og det bliver endnu mere synligt, at vi er én stor forbundet klode uden tydelige grænser. Det var ude fra rummet man kunne se, hvordan forureningen over kloden ændrede sig drastisk til det bedre fra tiden før Corona til nogle måneder efter nedlukningen. Vi fik bevis for, at den grønne omstilling er helt nødvendig. Som sektor har vi en central rolle i at få det til at lykkes. Det er dermed også en stor opgave, Jyske Bank skal være med til at løfte.

Vi skal have fokus på, at der kommer flere kvindelige ledere i sektoren og i koncernen. Vi ved, at det er en rigtig god forretning. Det giver innovation, trivsel og bedre økonomiske resultater. Det kan bidrage til at gøre Jyske Bank endnu mere bæredygtig på den lange bane.

Det er sund fornuft at gøre noget ved det, men der sker ikke rigtig noget. Sektoren har kun 30% kvindelige ledere i alt – heraf 26% med overordnet ledelse.  Det kan vi desværre ikke engang matche hos os. I første kvartal i år havde vi ca. 27% kvindelige ledere på alle niveauer, men kun ca. 19% med overordnet ledelse (fra afdelingsdirektør og opad). Det SKAL vi gøre bedre. Det er ikke min fornemmelse, at det billede er blevet bedre siden. Det skal forbedres i de kommende år. Vi har simpelthen ikke råd til at lade være med prioritere det.

Til gengæld er det IKKE bankens eller sektorens ansvar at finansiere Arnes pension. Her står vi sammen skulder ved skulder med vores ledelse. Jeg kunne godt tænke mig, at vi fremover som sektor mobiliserer en hær, der med høj og klar stemme får sagt fra med det samme. Det er ikke lige der, sektoren skal bidrage. Det gør vi på mange andre fronter. Vi skal kæmpe for vores image sammen. Vores kolleger fortjener anerkendelse og ikke udskamning! Vi kan være stolte af det arbejde, vi laver og derigennem det bidrag, vi leverer til samfundet.

Fokus på det holdbare arbejdsliv fortsætter

Vores medarbejdere skal have et holdbart arbejdsliv. Det betyder fysisk og mental sundhed og kompetenceudvikling, som kan hjælpe alle igennem et helt arbejdsliv.

Digitalisering får større og større indflydelse på vores arbejde. Der er helt sikkert mange, der hilser de teknologiske landvindinger velkommen. Der frigøres en masse ressourcer hos den enkelte kollega, som så kan bruge mere tid på interessante kerneopgaver. Vi i kredsen har en drøm om, at vi i forbindelse med digitalisering får mere fokus på udvikling og vækst i stedet for afvikling og downsizing. Det vil give os mere energi, stolthed, engagement og arbejdsglæde. Og tilfredse medarbejdere leverer de bedste resultater.

Som du kan læse i Line og Selmas artikel om medarbejderundersøgelsen, får du fra på mandag mulighed for at give dit bidrag til et øjebliksbillede (temperaturmåling) af, hvor vi er henne i forhold til arbejdsglæde og engagement i Jyske Bank. Det samlede resultat er vores mulighed for at sætte ind med målrettede indsatser internt i koncernen. Jeg håber og ønsker, at alle går konstruktivt ind i arbejdet, så vi alle sammen får det bedst mulige arbejdsmiljø.


Emner

Seneste nyt