Menu luk

Gør en forskel for dit arbejdsmiljø – hver dag!

Skal vi ikke lade 2020 blive året, hvor vi alle får os bevæget 2 minutter i løbet af arbejdsdagen?

29. jan 2020
3 min

​Du ved det sikkert allerede – fysisk aktivitet i hverdagen er vigtigt for dit helbred og generelle velbefindende. Men ved du også, at det ikke er nok med fysisk aktivitet EFTER fyraften, men at bevægelse i løbet af din arbejdsdag er mindst ligeså vigtigt for dit helbred, som dine ugentlige sessioner i fitness-centeret, på fodboldbanen eller i gymnastiksalen?

Forskning peger på, at helt ned til 2 minutters træning dagligt gør en forskel på de muskelsmerter, vi som mennesker i perioder går rundt med. I Jyske Bank har vi som medarbejdere alle muligheder for at tage 2 minutters pause og være fysisk aktive.

Bevæger du dig (for) lidt i arbejdstiden?

Fra JB United har du eksempelvis blot tre klik med musen, inden du befinder dig i øvelsesbanken med videoinstruktioner til styrketræningsøvelser og strækøvelser både med og uden elastik. Øvelserne kan laves i fællesskab med din afdeling eller når du har en stund alene.

Fysisk aktivitet behøver ikke alene være målrettet træning med elastikker, det kan også være, at du på din fokussamtale eller 1:1 snak med din leder, inviterer på en gåtur i stedet for at sidde ved det sædvanlige mødebord i det sædvanlige mødelokale – og hvem ved, måske det også medfører en anden type snak, end I plejer at have?

Fysisk aktivitet kan også være, at I som afdeling vælger at holde stående afdelingsmøder, benytter frokostpausen til at gå en tur rundt i byen eller hjælper hinanden med at benytte jeres hæve/sænkeborde i endnu højere grad, end I gør allerede.

Mulighederne for fysisk aktivitet er mange, men ansvaret er helt dit eget. Ingen kan komme og gøre det for dig – du er nødt til selv at ændre i dine vaner, og invitér gerne en kollega med. Helt ligesom du formentligt er en rigtig god kollega, når det kommer til trivsel og spørger ind til den kollega, der eventuelt hænger lidt med næbbet, så er du også en fantastisk kollega, hvis du får inviteret en stillesiddende kollega med til lidt fysisk aktivitet.  

Opfølgningsmåling på medarbejderundersøgelsen

Målingen blev gennemført i slutningen af 2019 og fordi der netop er tale om en opfølgning ligger det videre arbejde med de eksisterende indsatser alene i den lokale arbejdsmiljøgruppe i samarbejde med afdelingen.

For at sikre fokus på det nære og lokale arbejdsmiljø i det daglige, er det derfor vigtigt, at du som medarbejder efterspørger i din lokale arbejdsmiljøgruppe, om der er forhold i målingen eller handleplaner, der skal arbejdes videre med her i 2020.

Hjælp dig selv og dine kolleger til et godt arbejdsmiljø ved at gøre opmærksom på forhold, som du mener kræver handling.

Vi skal alle tage et ansvar for vores fælles arbejdsmiljø.

Seneste nyt