Menu luk

Rigtig glædelig jul og godt nytår

Året går på hæld, og i den anledning ser Finansforbundet NYKREDS' formand, næstformand og politiske sekretær tilbage på et begivenhedsrigt 2022, og kaster et forsigtigt blik i krystalkuglen i forhold til hvad det nye år kommer til at bringe.

 Inge Sand, formand:

"2022 har på mange måder været et år i forandringernes tegn – både for mig personligt, men helt sikkert også for mange af jer. Kundedialogen er en anden, end den har været længe, da mange er udfordret af stigende priser og renter. Kreditprocesserne er blevet strammere. Aktivitetsniveauet er højt alle steder i koncernen, selvom det ikke nødvendigvis kan ses på indtjeningen. Der er tilbageholdenhed med at genbesætte jobs og fremtiden er i det hele taget usikker, men heldigvis lyder meldingen fra Nykredit, at vi står et godt sted. 

Alles udgifter stiger og 2023 starter med overenskomstforhandlingerne, som helt sikkert bliver komplicerede. Virksomhederne ønsker at spare på omkostningerne og vi som fagforening ønsker at sikre vores realløn bedst muligt.

Jeg tænker, at det fra min stol bliver et travlt 1. halvår 2023 med både centrale og decentrale overenskomstforhandlinger, men jeg glæder mig og er klar til opgaven. Jeg lader op med jul hjemme sammen med hele familien og derefter en stille fejring af nytåret, sammen med min mand i de østrigske alper."

 Olav Bredgaard Brusen, næstformand:

"I takt med at vi i 2022 er blevet flere kolleger i Nykredit har vi i NYKREDS også haft medlemstilgang. For at sikre, at vi har en stærk opbakning til de kommende overenskomstforhandlinger er det super vigtigt, at vi er så mange medlemmer som muligt.

Antallet af tillidsrepræsentanter er også steget i løbet af året, men vi kunne godt bruge endnu flere, så hvis du sidder et sted, hvor der ikke er valgt en tillidsrepræsentant må du meget gerne prikke til dig selv eller en kollega og spørge om det ikke var noget for netop dig eller for dem at få indflydelse på dine kollegers trivsel.

For mit vedkommende fejres julen i år med den nærmeste familie, mens nytåret bliver skudt i gang med gode venner."

 Rasmus Fossing, politisk sekretær:

"Jeg vil gerne sige tak for alle de mange input jeg har fået med hjem til kredsen, når jeg har været rundt og besøge jer, det hjælper os rigtig meget. Jeg har været heldig at være på besøg de fleste steder siden april. Det vil vi blive ved med fremadrettet, men vil fordele det mere imellem os i 2023.

Vi håber også at I der vil hjælpe os, for det er jo jer der skal sætte retningen for kredsen.

Vi håber at I vil komme til vores medlemsmøder i januar og give jeres holdning til kende, og have en hyggelig aften med kollegerne. Vi skal nok sørge for lækker mad og drikke. Der er åbnet for tilmelding. Vi glæder os til at se jer, og opdatere jer på hvad der sker hos os.

Sidst men ikke mindst så tak til dem som tog sig tid til at besvare vores spørgeskemaundersøgelse om hjemmearbejde. Jeg ser frem til at dykke ned i resultaterne, og blive klogere på hvad I tænker om hjemmearbejde, men også på hvordan udviklingen har været siden sidste gang vi spurgte. For hvis der er noget der udvikler sig i øjeblikket, så er det måden vi bruger hjemmearbejde på, men bestemt også vores holdninger til det.

Nu står det på juleferie med familie og venner, og så er jeg klar til at fortsætte arbejdet i 2023."

Rigtig glædelig jul og godt nytår til alle.