Menu luk

INDRETNING AF ARBEJDSPLADSEN

 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GODE RÅD

Fysisk indretning

Den er altid bedst at indrette sig ergonomisk korrekt, men især på hjemmearbejdspladsen kan det være svært, og man må acceptere den næstbedste løsning

Sørg for jævnligt at ændre på skærm, tastatur, og mus, så du får større variation i belastningen af dine muskler. Har du arbejdsopgaver, der ikke kræver skærm, så spred dem ud over dagen, så du kan holde naturlige skærmpauser

Variation

Husk uanset den fysiske indretning af din arbejdsplads at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Det er den næste arbejdsstilling, der er den bedste.

Rejs dig op, sæt dig ned, hæv skærmen, sænk skærmen, og prøv at ændre stolens og bordets indstilling. Brug alle tænkelige anledninger til at skabe variation i arbejdsstillingerne. Bliv inspireret af børnene - de er mestre i at variere deres "arbejdsstilling"

Bevægelse

Brug de naturlige små pauser i arbejdsdagen til at strække ud eller på anden måde bevæge dig. Sæt evt. en alarm for at huske det.

Tag trappen, gå en tur, mens du taler i telefon, hold møder med kollegaer i form af walk and walk, og stræk ud mens kaffemaskinen brygger. Bevæg dig i det hele taget så meget og så oftte som muligt.