Menu luk

Leading SAFe® 5

Tidspunkt
9. nov 2021 - 11. nov 2021
Format
Online
Afholdelsessted
Online
tilmeldingsfrist
22. oktober 2021
Pris
1.750,00 kr.
Målgruppe
It-ansatte
Åben
0 9

Kurset bliver holdt over tre dage - alle dage fra kl. 9.00 - 15.00.

Kom på kursus i rammeværktøjet SAFe®, hvor formålet er at opnå bedre resultater med større engagement og øget produktivitet. Agiliteten frigiver tid og ressourcer, så fokus kan holdes på de aktiviteter, der skaber værdi.

Efter dette kursus vil du forstå, hvordan du kan

 • Skalere en lean og agil udvikling til hele din virksomhed
 • Understøtte og implementere agile release trains
 • Koordinere store værdistrømme (value streams)
 • Lede en lean og agil portefølje
 • Understøtte organisationen med en fælles procesmodel
 • Tilpasse et framework til din kontekst
 • Frigøre indrestyret motivation hos vidensarbejdere
 • Understøtte en lean-agil transformation i din virksomhed

Du får

 • Certified SAFe® Agilist PDF-certifikat
 • Certified SAFe® Agilist digitalt diplom "( (digitalt badge)) for at fremme dine kompetencer online
 • Et et-årigt medlemskab af SAFe Community Platform, som omfatter adgang til SA's Community of Practice
 • Adgang til Meetup-grupper og arrangementer, der forbinder dig med andre SAFe-certificerede fagfolk
 • En række læringsressourcer til at støtte dig under din SAFe-rejse

Om kurset

På kurset vil du lære, hvordan du kan skabe og release værdifulde løsninger gennem SAFe Agile Release Trains, hvordan du opbygger en agil program- og portfolio struktur, og hvordan du leder en lean-agil transformation på virksomhedsniveau.

Du vil få forståelse for det lean-agile mindset, og hvorledes SAFe’s principper og praktikker kan sættes i spil, så de understøtter agile teams, programmer- og porteføljeledelse.

Dette kursus vil også forberede dig til at tage certificeringen som ”SAFe Agilist (SA).

Indhold

Introduktion til Scaled Agile Framework (SAFe)
Introduktion til Lean-Agile Mindset
Introduktion til SAFe principper
Implementering af “Agile Release Trains”
Erfaringer med “PI Planning”
Udvikling og release med fokus på værdi
Opbygning af en agil portefølje
Koordinering af store værdistrømme (value streams)
Ledelse af en lean-agil virksomhed

Om SAFe® Agilist Certificeringen
Gennem dette kursus bliver du forberedt til at tage certificeringen som: SAFe® Agilist (SA). Dette certificeringsprogram er for executives, ledere og agile forandringsledere, der er ansvarlige for at lede lean-agile ændringsinitiativer i store virksomheder. Med denne certificering validerer du din evne til at anvende SAFe rammeværket, herunder lean- og udviklingsflow principper, i en konkret virksomhedskontekst.

Om eksamen

Navn: SAFe® 5 Agilist Exam
Format: Multiple choice, web-based (single-browser), closed book, no outside assistance, timed
Hvornår: Der åbnes op for bookning af eksamen den sidste dag på Leading SAFe® kurset. Du tilgår eksamen gennem SAFe Community Platform, når kurset er afsluttet
Varighed: Så snart eksamen begynder, har du 90 minutter til at gennemføre den
Antal af spørgsmål: 45
Beståelse procent: 34 ud af 45 (75%)
Sprog: Engelsk
Pris: Eksamen er med i prisen. Eksamen skal tages inden for 30 dage efter kursets afslutning. Hvis man skal til reeksamen, bliver kursisten opkrævet en regning på 50$ ekskl. moms. Du kan læse mere om reeksamen her.

Eksamenskrav

For at blive SAFe certificeret er det et krav, at du har deltaget på SAFe® kurset. Deltagelse på kurset giver adgang til kursusmateriale og eksamen.

Bemærk venligst at deltagelse i kurset ikke garanterer, at du består eksamen.

Forberedelse

Det anbefales, at du bruger en række ressourcer som forberedelse på eksamen, herunder:

Kursusmateriale

Kursusmaterialet er et væsentligt artefakt fra kurset og kan downloades fra SAFe Community Platform. Disse materialer kan bruges til at henvise til indholdet, der blev præsenteret i løbet af klassen.

Studievejledning

Denne omfattende vejledning beskriver jobrollen og alle ressourcerne relateret til eksamen, herunder en detaljeret læseliste. Adgang er tilgængelig via læringsplanen i SAFe Community Platform efter kursets afslutning.

Øvelsestest: Du kan tage en øvelsestest, der har samme antal spørgsmål, sværhedsgrad og tidsvarighed som den rigtige eksamen. Det er en del af læringsplanen i SAFe Community Platform og kan tages et ubegrænset antal gange uden omkostninger. Vær venligst opmærksom på, at det kun er en test, og du er derfor ikke garanteret succes til den rigtige eksamen. Eksempel på en øvelsestest - Hent testen her.

Kurset afvikles virtuelt via Microsoft Teams. Ved tilmelding, giver du samtykke til, at Dansk IT, underviser og øvrige deltagere må se dit navn i Teams-mødet.

Målgruppe og forudsætninger

Kurset henvender sig særligt til executive leaders, managers, CIO´s og VPs; ledere af udvikling, QA og infrastruktur; program- og projektledere; produkt- og produktlinjeledere; porteføljeledere, PMO, og procesansvarlige; og enterprise-, system- og løsningsarkitekter.

Alle er velkomne til at deltage i dette kursus, uanset erfaringsniveau. Vi anbefaler dog følgende for deltagere, der ønsker at tage certificeringen: 1) 5 + års erfaring inden for softwareudvikling, testning, forretningsanalyse, produkt- eller projektstyring; 2) Erfaring med Scrum.

Undervisere

Kurset undervises af Henrik Sternberg fra Agil Procesforbedring.

Henrik har arbejdet som metodespecialist, kravekspert og forbedringskonsulent i mere end 20 år med fokus på implementering, forbedring og organisatorisk forankring af sunde praktikker til innovation og governance, særligt med et iterativt og agilt udgangspunkt.

Dette kursus udbydes i samarbejde med Dansk IT, Danmarks største uafhængige forening for it-professionelle og it-brugere.

Anden info

Under webinaret vil dit navn, email og evt. billede og video være synlig for de øvrige deltagere i arrangementet. Dit navn, email, stilling og virksomhed kan desuden blive videregivet til underviseren, alene til brug for undervisers afvikling af arrangementet. Du kan til enhver tid gøre indsigelse i forhold til videregivelse af dine personoplysninger samt synliggørelse af disse for de øvrige deltagere. Dette kan du gøre ved at sende en mail til clu-gdpr@finansforbundet.dk med angivelse af navnet på arrangementet.

Kursus afholdes online via Teams. Ved tilmelding, giver du samtykke til, at Dansk IT, underviser og øvrige deltagere må se dit navn i Teams-mødet.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund