Menu luk

Automatisering med Ansible

Tidspunkt
2. nov 2023 - 3. nov 2023
Format
Kursusforløb
Afholdelsessted
SuperUsers
Krajbjergvej 3
8541 Skødstrup
Tilmeldingsfrist
6. oktober 2023
Pris
850,00 kr.
Målgruppe
It-ansatte
Åben
0 2

Kurset giver dig solid erfaring med at anvende Ansible til at automatisere software provisioning, configuration management og app deployment.

Beskrivelse
Ansible er en samling af open source-værktøjer som understøtter “infrastructure as code” (IaC), og det bruges til at konfigurere både Linux og Windows systemer. IaC er processen med at administrere og klargøre servere gennem maskinlæsbare definitionsfiler i stedet for interaktive konfigurationsværktøjer.

Ansible er agentless, hvilket betyder at det ikke er nødvendigt at installere noget på de maskiner, som Ansible skal styre. På Linux foregår det via SSH-forbindelse og til Windows vha. WinRM.

Til de fleste Ansible opgaver bruges et deklarativ sprog. Det betyder, at man beskriver hvilken tilstand, man ønsker en klient skal være i. Det er så Ansible, der undersøger klienterne og finder og de udfører Ansible moduler, der skal til at opnå den ønskede tilstand.

Med en standard Ansible installation medfølger over 12000 moduler, men hvis det ikke er nok, så gennemgås i kurset også nogle eksempler på udvikling af egne moduler. Hvis man vælger Ansible som IaC-værktøj, som er man godt sikret, da udviklingen af Ansible understøttes af den største Linux leverandør Red Hat samt af et meget aktivt community. Ansible er desuden et bredt anvendt DevOps-værktøj.

Kurset består både af teoretisk gennemgang med instruktøren samt hands-on øvelser undervejs, hvor teori prøves af i praksis.

Forudsætninger

For at deltage på dette kursus anbefaler vi, at du forinden har deltaget på, eller har viden svarende til SU-100 - Linux/UNIX Grundkursus.

Materialer
SuperUsers kursusmateriale

Indhold
Modul 1: Introduktion til Ansible
Modul 2: Implementere en Ansible playbook
Modul 3: Manage variables og facts
Modul 4: Implement task control
Modul 5: Deploy filer til managed hosts
Modul 6: Avanceret funktionalitet i Playbooks
Modul 7: Roller
Modul 8: Egne Ansible moduler

Betaling
Fakturaen vil blive tilsendt ca. 30 dage før start. Ønsker du denne udstedt til din arbejdsgiver, bedes du informere os om dette ved enten tilmelding eller ved at sende en mail til nedenstående mailadresse.

Har du forsøgt at betale ved tilmelding, og mislykkedes dette, så er du fortsat tilmeldt og vil i stedet få tilsendt en faktura, som beskrevet ovenfor.

Afbud
Du kan gratis melde afbud optil 30 dage før arrangementsstart. Herefter refunderes deltagergebyret ikke, og en eventuel faktura vil være til forfald.

Anden info
Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement kan blive videregivet til underviser og kursusudbyder til brug for afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund