Menu luk

Netværket Skarpe Hjerner og Mentalt Overskud

En hverdag med møder, opgaver, deadlines og beslutninger kræver en hjerne i god form. I netværket træner vi hjernens processer og styrker det mentale overskud.

Har du oplevet at være presset i en længere periode eller ligefrem stresset, kender du måske til at have svært ved at sortere i opgaver, informationer og forstyrrelser.

Opgaver og situationer, der før var nemme, og noget du ”bare gjorde”, kan virke krævende og uoverskuelige. Du oplever, at du har svært ved at koncentrere dig, svært ved huske informationer og overskue komplekse opgaver, måske sover du dårligt og savner dit normale overskud og din energi.

Dette skyldes, at din mentale kapacitet er fyldt af både vigtige og ligegyldige ting, og du bruger en masse energi på at sortere i udefrakommende forstyrrelser, i tanker om ventende opgaver og måske også bekymringer og frustration.

I netværket "Skarpe Hjerner og Mentalt Overskud" samles vi i et forløb på ni uger, hvor vi kombinerer træning af hjernens processer og kognitive funktioner med viden om hjernen, og hvordan vi kan bruge den viden i hverdagen.

Gennem forløbet kobler vi deltagernes refleksioner med hverdagen og aktuelle udfordringer. Møderne er en blanding mellem fysiske og online møder.

Dit udbytte og værdi

Som medlem af netværksgruppen får du et indblik i, hvordan en mental belastning kan påvirke hjernens processer og det mentale overskud. Du går hjem med konkrete ting, du kan være opmærksom på i hverdagen.

Efter forløbet er målsætningen at du oplever færre symptomer på stress, en styrket mental sundhed og et større mentalt overskud i hverdagen.

Målgruppe

Netværksforløbet er for dig, som ønsker at vide mere om, hvordan hjernen arbejder, hvordan du kan styrke det mentale overskud i hverdagen både hos os selv og i dit netværk og ikke mindst få redskaber til og blive trænet i at få mere mentalt overskud. 

Netværksmøder

Netværksforløbet strækker sig over ni møder og fordeler sig over fem fysiske møder, som bliver afholdt i København og fire online møder. 

  • Onsdag d. 4. oktober i København 
  • Onsdag d. 11. oktober (online)
  • Onsdag d. 25. oktober i København
  • Onsdag d. 1. november (online)
  • Onsdag d. 8. november i København
  • Onsdag d. 15. november (online)
  • Onsdag d. 22. november i København
  • Onsdag d. 29. november (online)
  • Onsdag d. 6. december i København

Indmeldelse

Netværksgruppen er fyldt op, men du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil på interesselisten til et evt. nyt forløb i 2024. Skriv en mail til netvaerk@finansforbundet.dk

Om netværksfacilitator

Lotte Welløv Borch er partner i MindSocial. 

Lotte har arbejdet med konsultation i organisationer, som konsulent og moderator i analyse- og konsulentvirksomheder, og som HR-manager i et stort medieselskab i gennem 20 år. Som coach har hun haft fokus på udvikling af medarbejdere, teams og projekter – og drives af at se mennesker vokse.

Lotte er uddannet master i økonomi og organisation fra CBS, og i psykologi på åben uddannelse, RUC. Derudover har hun siden 2018 uddannet sig som MBSR, Mindfulness baseret stressreduktion instruktør, fra AU og underviser i mindfulness og coacher individer og grupper i personlig udvikling

Spørger du Lotte, er det særligt interessant at skabe et rum fuldt af med tillid og motivation, hvor den enkelte tør være med et der er (svært) og kan flytte sig – holde fokus på det positive – og blive i stand til at leve det liv du gerne vil, med større livsglæde.

Læs evt. mere på MindSocial

Om Funktionel Hjernetræning

Funktionel Hjernetræning er et grundlæggende redskab, når vi formidler viden om hjernen og mentalt overskud. Udover at træne hjernen og de mentale muskler, så er Funktionel Hjernetræning et formidabelt redskab til at flytte læring og refleksioner fra tanke til handling, fra et individuelt fokus til et fælles ansvar og aktive valg. Deltagerne oplever med udvalgte øvelser, at de er udfordret og fuldt fokuserede. Samtidig har de en oplevelse af at lege. Det gør, at de sænker paraderne og oplever ”connection” og flow på en anden måde end den normale hverdag fordrer.

 

Er du også ukoncen­treret? Lær at bruge hjernen rigtigt

Læs artiklen med Ditte Andersen - en af arkitekterne bag Funktionel Hjernetræning.

Find artiklen her
Ditte Andersen

Spørgsmål til netværksgruppen? Ring

+45 32 66 13 68

Har du spørgsmål til denne netværksgruppe eller en anden, kontakt Netværksteamet på netvaerk@finansforbundet.dk